regres 2004

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
gaja
Novinec
Novinec

regres 2004

Odgovor Napisal/-a gaja »

Pozdravljeni!

Spet regres. Prosim vas, da mi sporočite glede regresa 2004 in sicer: poznam podatek za minimalni regres 2004, prav tako vem da je do višine 70% povprečne plače v RS davčno priznan odhodek in da je potrebno na morebitno razliko nad znesekom 70% ppRS plačati vse dajatve.. Moja dilema pa je v tem, da nisem prav prepričana ali je sploh zakonsko dopustno izplačati višji regres od 70% pp v RS in sicer glede na sprejete anekse k SKPgd in glede na 20.člen Zakona o minimalni plači, o načinu usklajevanja plač in o regresu iz leta 1999.

V kolikor ima kdorkoli kakršnokoli inf.(oz. kje je to določeno), da je mogoče oz. ni mogoče izplačati več kot 70% mi prosim sporočite.

Hvala in LP Gaja
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a metalica »

Ne vem zakaj dilema. Nad 70% je enako kot plača,plačajo se vsi prispevki in če podjetje ima denar in se odloči izplačati ne vem zakaj bi bile omejitve. Potem ta meja (70%) ne bi bila določena.
LP
gaja
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a gaja »

Vem, da je obračunano kot plača.

Zanima me predvsem : Ali se potem ta del potem imenuje regres nad uredbo in se ta del regresa nad uredbo zavede tudi v obrazec 3.

Ali pa je potrebno to razliko nad 70% kako drugače imenovati, jo vključiti k obračunu redne plače, ali jo prikazati kot samostojno izplačilo,...???

Pred letom 1999 je bilo možno izplačati regres nad uredbo(nad 70%),in na to razliko obračunati vse prispevke. Na osnovi zakona o minimalni plači in v skladu z aneksi pa več kot 70% pp RS sploh ni bilo mogoče izplačati.

LP

gaja
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a metalica »

Spomnim se iz "boljših časov", da sem imela v programu postavko regres(do uredbe) in regres 1 za razliko zneska nad uredbo. Vse je bilo REGRES.
Obrazec 3, REK se naredi za celotni znesek.
LP
Odgovori