M4/M8
Moderator: Mirko Zbačnik
M4
Živjo,
jaz pa imam naslednje vprašanje in sicer katero šifro boste vpisali na m4 obrazcu za VP.
V navodilih na obrazcu piše da 441
v navodilih na zpiz-u pa da se od leta 2002 dalje uporablja šifra 447
in zdaj sem v resni dilemi, kaj napisati, lani sem oddajala pod šifro 441 in ni nihče rekel, da bi bilo kaj narobe.
jaz pa imam naslednje vprašanje in sicer katero šifro boste vpisali na m4 obrazcu za VP.
V navodilih na obrazcu piše da 441
v navodilih na zpiz-u pa da se od leta 2002 dalje uporablja šifra 447
in zdaj sem v resni dilemi, kaj napisati, lani sem oddajala pod šifro 441 in ni nihče rekel, da bi bilo kaj narobe.
tasy
-
racunalnik
- Računovodja

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Lansko leto sem moral popravljat podatke za nazaj (za leto 2003) in ko sem klical referentko, mi je poslala dodatna navodila. namreč popravil sem podatke za podjetje, ki ni izplačalo nekaj plač. Tega primera v navodilih na hrbtni strani obrazca ni, je pa v teh dodatnih. Navodila so, kot je rekla referentka, le za normalne dogodke. Če želite kaj več, pokličite na SPIZ.
In upajte, da jih dobite, so kar zasedeni.
In upajte, da jih dobite, so kar zasedeni.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Pozdrav vsem.
Lahko še meni kdo pomaga?
Imam eno stranko, ki ima podjetje in je zaradi likvidnostnih težav v letu 2005 izplačala plačo in prispevke še za leto 2003 in 2004.
Kako naj to vpišem v M4-M8 obrazec?
Je treba za vsako leto svoj obrazec, ali lahko kar na enem ločim za vsa tri leta?
Kdo mogoče ve?
LP
Lahko še meni kdo pomaga?
Imam eno stranko, ki ima podjetje in je zaradi likvidnostnih težav v letu 2005 izplačala plačo in prispevke še za leto 2003 in 2004.
Kako naj to vpišem v M4-M8 obrazec?
Je treba za vsako leto svoj obrazec, ali lahko kar na enem ločim za vsa tri leta?
Kdo mogoče ve?
LP
Za nazaj 2003 in 2004 daste popravke za ti dve leti. Za 2005 pa oddate samostojen obrazec kot če tistih izplačil za pretekla leta ne bi bilo.
Pazite na VP za leto 2003 in 2004, ker gre za popravek torej obrazec M8.
Pokličite na SPIZ in naj vam pošljejo dodatna navodila za izpolnjevanje popravkov. Na zadnji strani obrazca so namreč samo navodila za tekoče poročilo.
Lp,
MG
Pazite na VP za leto 2003 in 2004, ker gre za popravek torej obrazec M8.
Pokličite na SPIZ in naj vam pošljejo dodatna navodila za izpolnjevanje popravkov. Na zadnji strani obrazca so namreč samo navodila za tekoče poročilo.
Lp,
MG
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt: