V primeru, če je potrebno zavrniti v 8-h dneh me zanima, kaj je, če se zavrne prepozno in je račun vsebinsko neupravičen (zaračunano nekaj, kar ni opredeljeno v pogodbi)
REKLAMACIJA RAČUNA
Moderator: Mirko Zbačnik
REKLAMACIJA RAČUNA
Zanima me, ali je potrebno v primeru reklamacije račun zavrniti v 8-h dneh, ali je vseeno kdaj 8npr v roku enega meseca).- v katerem zakonu najdem odgovor?
V primeru, če je potrebno zavrniti v 8-h dneh me zanima, kaj je, če se zavrne prepozno in je račun vsebinsko neupravičen (zaračunano nekaj, kar ni opredeljeno v pogodbi)
hvala
Naj bi pisalo v Obligacijskem zakoniku. Vendar jaz sem ga včeraj brala, pa nikjer ni točno navedeno teh 8. dni, nikjer. Šla sem gledat sodno prakso, pa tudi ni točno definirano. Vi kar reklamirajte račun, čeprav ste mogoče ta 8. dnevni rok zamudili. Napište, da račun zavračate, saj storitve .... (karkoli), ki so navedene na računu niso v skladu s pogodbo, sklenjeno med vami in ....
Pošljite priporočeno in navadno in to mislim, da bo zadostvovalo, če bo upnik karkoli vložil zoper vas na sodišče. Res pa je, da se nikoli ne ve, kakšen sodnik dobi v roke zadevo in kako misli o teh stvareh.
Pošljite priporočeno in navadno in to mislim, da bo zadostvovalo, če bo upnik karkoli vložil zoper vas na sodišče. Res pa je, da se nikoli ne ve, kakšen sodnik dobi v roke zadevo in kako misli o teh stvareh.
Tudi sama sem iskala zakoniti rok za reklamacijo računa, pa nisem našla. Po dosedanjih izkušnjah napišemo rok za reklamacijo v pogodbo ali na račun. Če pa moramo mi zavrniti kak račun, le-to storimo v razumnem času, vsekakor pa prej ko račun zapade v plačilo (ker se trudimo račune plačevati najkasneje do datuma zapadlosti).
Mincek