popoldanski s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Minkaa
Nov član
Nov član

popoldanski s.p.

Odgovor Napisal/-a Minkaa »

Ali lahko pri popoldanskem s.p. izstaviš firmi v kateri si redno zaposlen tudi račun ali to ni možno?
Se opravičujem za morebitna laična vprašanja. Sem nova na tem področju. Več glav več ve!
---------------------------------------------------------
Minkaa
Nov član
Nov član

a ima mogoče kdo aneks k pogodbi o zaposlitvi za skrajšan delovni čas zaradi starševstva
Se opravičujem za morebitna laična vprašanja. Sem nova na tem področju. Več glav več ve!
KNAP
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a KNAP »

Ja lahko. Edino kar pazite malo na cene. Na primer če mu boste kavo zaračunali 20.000 bo to zelo čudno in vam znajo kaj spodbijati. Če je to normalen račun pa brez skrbi. Druga stvar, ki pa jo morate paziti je, da ne delate samo za to firmo. Se pravi da morate račune izstavljati tudi drugim ne le svojemo delodajalcu.
Marcela
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Marcela »

Kje je določeno, da kot popoldanec moraš delati za več firm? Lahko samo za eno, le pri cenah moraš paziti.
KNAP
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Ne vem točno kateri zakon je, je pa star ca. 1 leto (so nas opozarjali na seminarjih) in pravi nekako tako:
če s.p. dela samo za enega delodajalca, se to smatra kot delovno razmerje, ker se smatra, da je delodajalec prisili s.p.-ja da je ustanovil s.p. in da dela za njega. S tem se delodajalec izogne velikim stroškom dela.
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Ja to je res, vendar jaz sem razumela, da je Minkaa pri nekem delodajalcu v rednem delovnem razmerju in še dodatno dela nekaj zanj. V tem primeru je to samo dopolnilno delo, občasno, ki ga lahko opravlja. Da bi kot s.p. delala brez zaposlitve, pa ne.
DECO
Minkaa
Nov član
Nov član

Oj hvala za odgovore sem pa mislila kot dodatno dopolnilno dejavnost poleg redne službe :)
frelih1977
Nov član
Nov član
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a frelih1977 »

Je kaksna zakonska razlika med S.P. in popoldanskim S.P.?
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Ja. Popoldanski s.p. opravljavlja dejavnost kot dopolnilno, se pravi da je nekje zaposlen oz. zavarovan kot kmet, občan,...Pri samem knjigovodenju pa ni razlike, saj za oboje veljajo SRS39. Razlika je tudi v prispevkih za soc.zavarovanje.
DECO
frelih1977
Nov član
Nov član
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a frelih1977 »

DECO napisal/-a:Ja. Popoldanski s.p. opravljavlja dejavnost kot dopolnilno, se pravi da je nekje zaposlen oz. zavarovan kot kmet, občan,...Pri samem knjigovodenju pa ni razlike, saj za oboje veljajo SRS39. Razlika je tudi v prispevkih za soc.zavarovanje.
Kaj pa je to SRS39? Kje bi se to dalo prebrati?
KNAP
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

To je Slovenski računovodski standard št. 39, ki določa pravila za vodenje knjig in kotni plan za s.p.- je. Objavljeni so bili letos v uradnem listu 8ker so novi) ali pa jih lahko najdete na
http://www.si-revizija.si/racunovodje/SRS_2006.php
Odgovori