Denimo, da imam z nekim podjetjem sklenjeno pogodbo o sodelovanju za celoten mesec. Sredi meseca postanem zavezanec za DDV. Kaj je najbolje/najenostavneje narediti, da se vedno ostanem "v okvirih zakona"? Naceloma je tako meni kot podjetju, s katerim sodelujem, vseeno, za katero varianto se odlocim...
Izdam dva racuna, enega brez obracunanega DDV od zacetka meseca do dne, ko sem postal zavezanec in drugega od takrat do konca meseca?
Izdam en racun, brez DDV, za datum opravljene storitve vpisem samo prvi del meseca, racunam pa seveda celoten znesek?
Izdam en sam racun, z DDV - kaj vpisem kot datum opravljanja storitve?
Sem poskusil najti, ce je kaksen podoben primer ze opisan (zagotovo je), pa mi nekako ni uspelo vpisati pravilnega iskalnega niza. Sicer je pa to vprasanje tako ali tako aktualno le v tistem mesecu, ko pride do spremembe...
Hvala,
D.
Zavezanec za DDV sredi meseca
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Kar se tile davkov, je navadno tako, da ko mi kaj uveljavljamo, moramo zadostiti dvem ali več pogojem, če pa je potrebno kaj plačat, zadostuje pa le en pogoj.
Pri plačilu DDV je dovolj opravljena storitev, medtem ko je za uveljavitev potreben še prejem dokumenta (računa).
Taka je enakopravnost države in državljanov
.
Pri plačilu DDV je dovolj opravljena storitev, medtem ko je za uveljavitev potreben še prejem dokumenta (računa).
Taka je enakopravnost države in državljanov
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko