Kdo plača 25% pri Avtorski ?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Krokar
Nov član
Nov član

Kdo plača 25% pri Avtorski ?

Odgovor Napisal/-a Krokar »

Zdravo,
amatersko vprašanje za izkušene računovodje : če mi podjetje nakaže recimo 1.000.000 SIT preko avtorske pogodbe in na to odvede še dohodnino, torej kaj plačam jaz ?

Ob prijavi v dohodnino še 25% na ta milion ?
Ali samo dohodnino glede na celoten znesek v dohodninski napovedi ?

25 procentov je menda takrat,kče upoštevaš normirane stroške...

Hvala
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Plačnik davka je plačnik storitve, vi dobite neto. V davčno prijavite bruto in potem dobite nazaj, če ste v najnižjem davčnem razredu, ali pa doplačate, če ste že v drugem. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Krokar
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Krokar »

Zakaj so torej avtorske pogodbe postale nepopularne ? Ali večina podjetij ne plača dohodnine in plača samo neto vrednost, pa moraš ti odvesti dohodnino ni to potem nanese 25 % od neto vrednosti v dohodnini ?

elektrik napisal/-a:Plačnik davka je plačnik storitve, vi dobite neto. V davčno prijavite bruto in potem dobite nazaj, če ste v najnižjem davčnem razredu, ali pa doplačate, če ste že v drugem. :spomezik:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Zakaj so nepopularne? Zato, ker so bile pred kratkim glede dajatev izenačene z podjemnimi pogodbami. Izvzete so res lenekatere, prave avtorske pogodbe. :spomezik:

Cerarju kar je cesarjevega, nam pa ... saj bo, bo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
vikak
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a vikak »

Katere so pa izvzete, Mirko? Jaz imam za vse 10% normiranih odhodkov (torej: neto/0,775*0,9*0,25)?
Odgovori