POGODBA

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
cifika
Novinec
Novinec

POGODBA

Odgovor Napisal/-a cifika »

Pozdrav!

Imam problem in se obračam na vas in sicer z decembrom 2005 sem zacela delati v podjetju za določen čas 3 mesecev. Po preteku teh 3 mesecev so mi razmerje podaljšali za nedoločen čas.Problem pa je,da nisem dobila pogodbe niti za določen čas niti sedaj za nedoločen čas.Prijavljena sem na SPIZ-u in delovna doba mi teče,samo pogodbe nimam.Zanima me kako naj jo dobim,saj vedno ko delodajalcu omenim kaj je s pogodbo odgovori,da jo ima polovico že narejeno, drugič da jo je dal delati in jo čaka da jo sestavijo v neki agenciji in bla bla bla v glavnem išče izgovore.Drugače v podjetju sem poslovodja oddelka in odnos z delodajalcem imam nečeloma korektne in dobre zato ne bi rada takoj grozila z inšpekcijo.Hvala in lep pozdrav.

Cifika
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

To v bistvu ni vaša stvar, pač pa delodajalčeva. ker niste prejeli pogodbe pred pričetkom, oziroma na dan nastopa dela, se po ZDR to razmerje avtomatsko prekvalificira v razmerje za nedoločen čas. Če bi prejeli le pogodbo za določen čas, bi vam prvi dan, ki bi delali po tem obdobju brez pogodbe pomenil isto.

V primeru, da vam razmerja ne bi podaljšal, bi morali prek inšpekcije ali sodišča uveljavljati svoje pravice. Delodajalec vas bi moral sprejeti nazaj.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
cifika
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a cifika »

NAJLEPŠA HVALA ZA POJASNILO MIRKO.
LP CIFIKA :D
Odgovori