POPOLDANSKI S.P. V REDNI S.P.

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
rosita
Začetnik
Začetnik

POPOLDANSKI S.P. V REDNI S.P.

Odgovor Napisal/-a rosita »

POZDRAVLJENI!
ALI MORDA KDO VE KAKŠEN JE POSTOPEK GLEDE SPREMEMBE S.P. IZ POPOLDANSKEGA V REDNI S.P. ALI JE POTREBNO SAMO SPOROČITI SPREMEMBO NA DURS OZIROMA OBRTNO ZBORNICO ALI ŠE KAJ DRUGEGA???? KJE BI LAHKO PREBRALA KAKRKOLI O TEM?

HVALA IN LEP POZDRAV!
igor
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Pozdravljeni!

Plača se taksa, lani sem plačala 3.400,00 sit na Dursu in tam sem izpolnila določen obrazec. Nimam obrtne dejavnosti, tako, da nisem imela nič z OZ. Mislim pa, da je sedaj za vse te zadeve pristojna Agencija za javnopravne evidence.

Uživajte v svoji redni dejavnosti.
:roll:
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Mislim, da je treba spremembo prijaviti tudi na ZZZS.
DECO
MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a MARJETICAVA »

V januarju registrirani popoldanec se bo naslednji mesec prijavil kot redni s.p. (samozaposleni). Na DURS je za potrebe plačevanja akontacije dohodnine prijavil 1.700.000 SIT dobička. Ker v Zakonu o pokojninskem in invalidskem zavarovanju piše, da se zavarovanec ob vstopu v zavarovanje zavaruje najmanj od zneska minimalne plače, me zanima, ali ima ta podatek o dobičku kakšen vpliv. Po mojem mnenju ne bi smel imeti, ker je ta številka malo za lase privlečena in ni nujno, da bo taka tudi konec leta. Ali ima kdo prakso za tak primer? Prosim za vaše mnenje.
Hvala in lep pozdrav
natasa2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a natasa2 »

Ne, predvideni dobiček se uporablja samo za določitev akontacije davka iz dejavnosti, prispevki se za prvo leto poslovanja plačujejo od minimalne plače.
Lep pozdrav
Nataša
MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a MARJETICAVA »

Hvala.
Odgovori