Zaposlitev za več kot 40 ur na teden

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LadyX
Nov član
Nov član

Zaposlitev za več kot 40 ur na teden

Odgovor Napisal/-a LadyX »

Že zadnjič sem nekaj spraševala, pa imam ponovno mnogo vprašanj. Imeli smo namreč inšpektorja za delo in pravi da se na podjemnih pogodba h v celem letu lahko eno ime pojavi le enkrat, saj gre pri tem za opravljanje enkratnega posla. Kako naj torej uredim razmerje z nekom, ki ima sicer 40 urni delavnik od pon-pet pri enem delodajalcu, jaz pa bi ga čez vikend oz za delo iz noči vsoboto na nedeljo potrebovala za 10ur.
Ga lahko zaposlim še jaz za 10 ur na teden? tako bo delavec pri večih delodajalcih opravil več kot 40 ur tedensko skupaj? Ali lahko nekoga zaposlim za 10 ur na mesec in kako naj pri tem izpolnim obrezec M1, kjer je potrebno navesti da koliko urni je teden.
imaste kako idejo kako naj rešim oz kakšna je še lahko pravna podlaga za nekoga da ga "zaposliš" in da je o.k. za inšpektorje. (študent, podjemna pogodba enkrat letnno.....?????)
Pa še to, ali lahko študent, ki je sicer državljan Hrvaške in tukaj študira in ima na študentsekm servisu odprto napotnico, opravlje delo za nas? Je to legalno, ker je pač to tuj državljan in še izven EU. Bi morala izpolniti še kak poseben obrazec??? Hvala.
Zgaga
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Zgaga »

Obstaja možnost dodatne zaposlitve, ampak samo, če gre za deficitarni poklic (oz. če ni mogoče najti primernega brezposelnega kandidata, ki mu to ne bi bil "nad-polnim" delovni čas), in pa, treba je imeti pisno soglasje glavnega delodajalca.
Odgovori