spet SFR

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
fendi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

spet SFR

Odgovor Napisal/-a fendi »

Kako boste v SFR prikazali lastne deleže?
Ali jih boste vpisali še vedno pod drug lastniški kapital pri stanju finančnih sredstev? (Čeprav niso več na kontu 063)
Ali boste vpisali kapital zmanjšan za lastne deleže v stanje obveznosti?(Ker je 929 odbitna postavka)

Pa še en problem imam. Obrazec Obrazložitev odstopanj podatkov SFR od podatkov letnih poročil je izginil - prej je bil na spisku, zdaj ga pa ni več in ne vem, kako ga spet priklicati. :sbolan:

Če se še kdo ubada s tem, bi bila res vesela pomoči.
fendi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Ali res nihče nima podobnega problema? Lepo prosim za kakšen namig, mudi se mi. (Ja, vem, da sem sama kriva :sneodobren: )
pepi5
Računovodja
Računovodja
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a pepi5 »

Kar se tiče obrazca Obrazložitev odstopanj, da vam je izginil, je edina možna razlaga, da ga ni, ta, da so vsa odstopanja v mejah, ki so OK, torej vam obrazložitev ni potrebno dajati.

Za ostalo pa Vam na žalost ne vem pomagati.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Obrazec obrazložitev odstopanj se pokaže šele, ko so izpolnjeni vsi ostali obrazci. Če pa se tudi v tem primeru ne pokaže, bo najbrž tako, kot je napisala Pepi5.
Jaz sem že vse pripravila in se mi je obrazec izpisal.
LP :)
fendi
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

JUHU, oddala! (Sicer bolj "kr neki".) :twisted:
Lepo se imejte do naslednje gnjavaže.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Samo da se ne bodo premislili čez čas in želeli vso to solato mesečno :spomezik:
Lep dan želim :)
poppy--
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a poppy-- »

Mene zanima je kakšen srečnež, ki mu ni bilo potrebno napisati obrazložitev odstopanj??? Jaz moram vedno, tudi v prejšnjem letu :/ Ampak preverila sem bilanco pa štima. Nevem ali ne poslujemo prav ali kaj.
Kar bo pa bo.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Poppy, brez panike. Odstopanja so vedno zato, ker so si oni naštimali neke čudne formule, koliko je lahko razlike med enim in drugim četrtletjem in če to presežeš, zadeva odstopa. Jaz sem šla dvakrat skozi in je vse pravilno, pa mi vseeno izpiše, da so razlike. V obrazložitve sem vpisala: vsi obrazci za obdobje 1.1.-31.3 oz. na dan 31.3. so pravilno izpolnjeni. In potem pokaže vse OK in lahko oddaš.
LP :)
slava
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a slava »

Sedaj SFR delamo že kar nekaj časa, zato me zanimajo vaše izkušnje.
Probleme imam predvsem s transakcijami.
Pri nas je zadeva sicer takšna, da nikoli nimamo vsega poknjiženega in razčiščenega do roka za oddajo - zato se mi dogaja, da določene postavke v bilanci stanja izračunam in popravim - tako da je stanje pravilno. Če bi hotela izračunati še pravilne transakcije, bi lahko delala celi teden - tako sem običajno (tako kot moja predhodnica)- v transakcije dala celi promet, tako da so bile vrednostne spremembe = 0. Vem, da tako ni pravilno ("Odstopanja postavk od pričakovanih okvirov so možna zaradi različnih razlogov, vrednostne spremembe pa so enake "0", kadar so vnesene transakcije enake razliki stanj, kar pa v večini primerov ni pravilno ").
Kako delate ostali in ali imate kakšno programsko podporo.
slava
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Slava, jaz imam morda to srečo, da se mesec zaključi in se vsi popravki delajo pod tekoči mesec. Programske podpore pa nimam nikakršne, vse ročno - oziroma v excelu - tako da izgubim kar veliko časa za z vidika podjetja nepomemben obrazec.
Morda bi se pa dalo ugotoviti kako drugače in jih potem odšteti od končnega stanja ali prišteti k končnemu stanju. Tako jaz naredim pri dobaviteljih iz tujine. Ugotovim, kakšne so tečajne razlike in ustrezno korigiram končno stanje, ki se nato izkaže kot odstopanje.
Lp :)
Odgovori