Bolniška - refundacija
Moderator: Mirko Zbačnik
Bolniška - refundacija
Prosim za pomoč! Prvič delam refundacijo.
Delavka je imela v lanskem letu s.p., sedaj je zaposlena pri d.o.o.. Kaj naj vzamem za osnovo za nadomestilo pri obračunu refundacije - osnovo, od katere si je plačevala prispevke?
Hvala, lp
Delavka je imela v lanskem letu s.p., sedaj je zaposlena pri d.o.o.. Kaj naj vzamem za osnovo za nadomestilo pri obračunu refundacije - osnovo, od katere si je plačevala prispevke?
Hvala, lp
Bolniška nad 30 dni
Kaj res nobeden ne ve??
Zanima me samo ali razmišljam prav - v primeru da je delavec lani imel s.p., za osnovo pri refundaciji vzamem osnovo, od katere si je obračunaval prispevke.
Lp
Zanima me samo ali razmišljam prav - v primeru da je delavec lani imel s.p., za osnovo pri refundaciji vzamem osnovo, od katere si je obračunaval prispevke.
Lp
Ne vem, če ima kakšno posebno ime ali številko obrazca, jaz sem delavcu samo rekla, naj gre na DURS in pove kakšno potrdilo potrebuje in čemu. Še preden je povedal do konca, je bilo referentki jasno, kaj hoče in dobil zahtevano. Žal sem dokumentacijo lanskega leta stranki že izročila, tako da ne morem preveriti potrdila.
-
MARJETICAVA
- Računovodja

Za zaposlene pri s.p.-ju je ravno tako, kot za zaposlene kjerkoli drugje, le za nosilca dejavnosti potrdilo izda DURS. Delavci pri prehodu iz ene v drugo službo novemu delodajalcu dostavijo ER-28 ali pa, kot je v zadnjem času modno, potrdilo, kjer je napisano vse, od plače preteklega leta in števila ur, za katere je bila ta plača izplačana, do števila dni izrabe dopusta v tekočem letu in izplačanem ali neizplačanem regresu v tekočem letu.
-
MARJETICAVA
- Računovodja