Vračilo DDV

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
knatom
Začetnik
Začetnik

Vračilo DDV

Odgovor Napisal/-a knatom »

V aprilu je doo nabavila OS in bo zahtevala vračilo DDV-ja v vrednosti 75mio iz tega naslova. Ali je potrebno obrazcu za DDV kaj priložiti
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Pri nas zahtevajo fotokopije računov, kadar gre za večje nakupe (koliko je za njih večja vrednost, niso povedali).
Jaz tako v primeru nakupa računalnika ali dveh, ne priložim ničesar, v primeru nakupa tovornega vozila, pa priložim fotokopijo računa.
MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a MARJETICAVA »

Pri nas pa vse kar je na 1.000.000 zahtevajo fotokopijo računa.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

:?: A kje v zakonu piše, da moramo pošiljati kopije računov :roll: :?:
NE!
A jih kljub temu :svprasaj:

Če bodo hoteli kaj imeti, naj prosijo!

Mogoče bi bilo to obro razkriti v prilogi, saj zato obstaja :idea: .
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Mirko, telefonski poziv zveni: "Dober dan...ta pa ta iz davčne uprave pri telefonu....v obračunu ddv ste navedli nabavo opreme v višini......ali mi lahko sfaksirate fotokopije dokumentov, saj veste, za našo evidenco pri večjih nabavah to zahtevajo,............"
Ali se vi ne bi odzvali na to vljudno prošnjo, ne da bi še zahtevali člen zakona, ki to predvideva ("morda pa to celo kje piše, samo da tega ne vem", se vprašam jaz)? In ali ne bi ob prihodnji večji nabavi opreme kar sami od sebe poslali fotokopije, ali raje vidite na ekranu telefona 4744....?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Navedel sem le "črko zakona" (jaz pa pošljem kopijo od naj, najmanjšega OS :sjezen: )............ :spomezik: :D :shock: :x :scool: :spoljub: :szalosten: :szaspan: :ssram: :shudic:

P.S.: Saj je luštno se pogodvorit z kako gospo(dično)!?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a MARJETICAVA »

Točno tako kot je rekel Pamps. Nisem se sekirala kje to piše, ampak se enostavno vzela na znanje, da jim pošljem fotokopijo, ko znesek preseže milijon. Konec koncev saj nimam nič za bregom, vse je pošteno.
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Jaz jim prijazno pošljem vse kar želijo ali kar predvidevam, da bi želeli, oni me pa prijazno neuradno obvestijo, če naredim kako napako. Tako je v življenju. S prijaznostjo veliko kupiš, pa malo stane.
DECO
Odgovori