Pozdravljeni!
Naš podizvajalec ni opravil del, kot bi jih moral, zato ga bomo bremenili z določeno odškodnino. Ali v tem primeru izstavimo bremepis ali račun in ali moramo obračunati DDV.
Hvala za odgovore!
Moja
Bremepis in DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Jaz bi naredila drugače.
Račun bi v delnem znesku zavrnila in zahtevala dobropis. Dokler dobropisa ne prejmete, ne sprejmete računa. Podizvajalec vam izstavi dobropis, na katerem je obračunan DDV.
Če mu izstavite bremepis, prav tako obračunajte DDV, saj po mojem gre za zmanjšanje stroškov in ne za odškodnino...
lp
Darja
Račun bi v delnem znesku zavrnila in zahtevala dobropis. Dokler dobropisa ne prejmete, ne sprejmete računa. Podizvajalec vam izstavi dobropis, na katerem je obračunan DDV.
Če mu izstavite bremepis, prav tako obračunajte DDV, saj po mojem gre za zmanjšanje stroškov in ne za odškodnino...
lp
Darja
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal elektrik</i>
<br />Kazni so neobdavčene po 3. alinei 2. odstavka 11. člena ZDDV, to navedete na računu, če se boste tako odločili. Mirko
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Tako smo tudi naredili.
Hvala za odgovore!
Moja
<br />Kazni so neobdavčene po 3. alinei 2. odstavka 11. člena ZDDV, to navedete na računu, če se boste tako odločili. Mirko
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Tako smo tudi naredili.
Hvala za odgovore!
Moja