ŠE NEKAJ O REFUNDACIJI

Moderator: Mirko Zbačnik

jogruden
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

ŠE NEKAJ O REFUNDACIJI

Odgovor Napisal/-a jogruden »

POZDRAVLJENI!

OBRAČUNAVAM "BOLEZNINO" ZA APRIL , PA ME ZANIMA NASLEDNJE.
V NAŠE BREME OBRAČUNAM 2 DNEVA ,OSTALO (18 DNI ) JE
REFUNDACIJA. KER JE TO BOLEZEN ,OBRAČUNAM 90 %. BOD TEGA
DELAVCA BI ,ČE BI DELAL ,ZNAŠAL MIN. 122.600 SIT.
KAR IZRAČUNAM IN PRIKAŽEM NA PLAČILNI LISTI ,SE NE UJEMA S
ZNESKI V ZAHTEVKU ZA REFUNDACIJO ? KAJ POTEMTAKEM DELAM
NAROBE? VLJUDNO SE ZAHVALJUJEM VSAKEMU ,KI MI BO SKUŠAL
POMAGATI .
LEP DAN!l
EVA
pepi5
Računovodja
Računovodja
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a pepi5 »

Osnova za refundacijo mora biti lanskoletna osnova, če je bila v nižjem znesku kot plača za april,ki bi jo prejel, če bi delal.
Osnovo za refundacijo dobite: Lanskoletni podatki za dohodnino (brez regresa in bonitet) / 2080 ur = bruto urna postavka za leto 2005. Le ta znesek se pomnoži s količnikom valorizacije za april 2006 z osnovo 2005 (aprila znaša količnik: 1,0004) in potem še preračunate na 90%.
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Osnova za izračun refundacije ni BOD ampak letni bruto lanskega leta ( iz dohodnine ) deljeno z letnim fondom ur (2088 za leto 2005) povečan za koeficient revalorizacije pomnoženo z številom ur bolniškega nadomestila v breme ZZZS.
To je izračun refundacije in toliko morate prikazati tudi na plačilni listi.

LP,

MG
jogruden
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Še enkrat hvala ,ker ste mi pomagali.Pa če lahko še nekaj..
Za dva dni ,katera gresta v naše breme ali obračunam 90 % od
dejanskega BOD ,če bi delal ali kakšno drugo osnovo ?
Prosim,če mi še to pomagate razjasniti ?
Iskrena hvala !
EVA
mj
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a mj »

Za dneve, ki gredo v vaše breme obračunate 90 % ( od njegove bruto urno postavke (npr. če je bruto plača 174.000 delite z urami (mi imamo vsak mesec 174 ur) in od tega 90%
jogruden
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

HVALA VSEM SKUPAJ ZA POMOČ .
LP!
EVA
Kalina
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Kalina »

ma kako pa pol nardijo za kaksnega, ki prej ni bil zaposlen? :shock:
mj
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a mj »

Potem je pa urna postavka iz povprečne plače zadnjih treh mesecev. Vendar je bolje, da pred obračunom pokličete na ZZZS in povprašate, če je vaš izračun ok - bolj preventivno, da vam ne zavrnejo refundacije in, da vam ni treba delati popravkov.
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Kaj pa če se je delavec zaposlil pri nas šele v oktobru lani, preje pa je bil zaposlen v drugem podjetju, nekaj mesecev(ne vem koiko)pa je bil celo na porodniški, kako potem izračunam osnovo za refundacijo , če je bil v aprilu na krvodajaslski akciji?
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Uni potem morate dobiti podatke od prejšnjih izplačevalcev oziroma vam mora delavec prinesti dohodninsko odločbo ( napoved )

Iz CSD dobi delavec za izplačila glede porodniše obračun, ki je namenjem dohodninski napovedi. En kos tega obvestila pa je namenjen delodajalcu ( na tem obvestilu to piše z velikimi črkami ) na njem so podatki za refundacije.

Lp,
MG
MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a MARJETICAVA »

Ampak pri dohodninski napovedi ni podatka o številu ur, ki pa ni nujno, da so bile samo redne ure. Jaz bom imela naslednji mesec en tak primer, ki ne vem kako bom prišla do podatkov za preteklo leto. Že prejšnjega delodajalca sem komaj izsledila (s.p.), sedaj pa moram še računovodjo, ki vprašanje, če ima še podatke, saj delodajalec seli dejavnost vsako leto in menjuje računovodjo. Razmišljala sem o tem, da bi bili dobri podatki za dohod.napoved, vendar so brez ur.
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

MG,hvala. Če prav razumem,seštejem plačo in starševsko nadomestilo(ne upoštevam bonitet in regresa),delim s številom ur in pomnožim s koeficienton za april. Osnova pa se vzame 100 % za krvodajaslstvo,ne?
Bo tako ok?A to, da je bila za porodniško v letu 2005 vzeta osnova 2004 pa nič ne vpliva? Potem bo sedaj upoštevana osnova 2005, del katere pa je sonova 2004-sicer korigirana s koeficientom,pa vseeno..
Odgovori