Smo pred nakupom večjega osn. sred., pa ne vemo,kaj je nejugodnejša varianta plačila: gotovina in popust za avans; nakup na lizing ali vzeti kredit.
Kako naj izračunam, kaj je najboljše???
NAKUP OSNOVNEGA SREDSTVA-NUJNO
Moderator: Mirko Zbačnik
Po moje, če imaš svojo gotovino, je najboljša ta. In izkoristi največji popust na plačilo z gotovino. Od kreditov zagotovo imajo največ banke!!!
Enako je z lizingom. Finančniki si niso izmislili lizinga in kredita zato, da bodo navadnim smrtnikom, revežem, ki nimajo denarja, dobrohotno pomagali, temveč izključno zato, da bodo reveže s tem spodbudili v nakup in jih potem nekaj let ožemali kot limone. Samo poglej kako živijo in kako živimo tisti, ki fizično (pa tudi umsko zraven) ustvarjmo novo vrednost. Finančniki stalno ponujajo vedno nove "produkte", pa me kar nekam prime, ko berem o njihovih "produktih".
Enako je z lizingom. Finančniki si niso izmislili lizinga in kredita zato, da bodo navadnim smrtnikom, revežem, ki nimajo denarja, dobrohotno pomagali, temveč izključno zato, da bodo reveže s tem spodbudili v nakup in jih potem nekaj let ožemali kot limone. Samo poglej kako živijo in kako živimo tisti, ki fizično (pa tudi umsko zraven) ustvarjmo novo vrednost. Finančniki stalno ponujajo vedno nove "produkte", pa me kar nekam prime, ko berem o njihovih "produktih".
RE: nakup osn. sredstva
Prepričana sem, da boste najboljše pogoje dosegli pri plačilu z gotovino... sicer pa pred sklenitivijo pogodbe o lizingu ali kreditu povprašajte pri vaši banki tudi za limit na TRR-u podjetja. Mi smo koristili to možnost; obr. mera je bila nižja kot pri lizingu in kreditih! Lp