s.p. - skrajšan delovni čas - prispevki

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Tema
Nov član
Nov član

s.p. - skrajšan delovni čas - prispevki

Odgovor Napisal/-a Tema »

Pozdravljeni!

Z julijem se nameravam zaposlit v svojem s.p. za skrajšan delovni čas 4 ure (sedaj imam popoldanski s.p., ampak delodajalec mi ne bo podaljšal pogodbe o zaposlitvi). Zanima me, kakšni so stroški plačila prispevkov od najnižje pokojninske osnove (vsaj približno, da si vem prekalkulirat trenutno situacijo)? A mogoče kar 1/2 od zneska 46.833,20 Sit?

Nisem član OZ. Če nisi član OZ a potem vseeno plačuješ članarino GZ? ni mi jasno tu.

hvala za hitre odgovore!
Lep dan!
pepi5
Računovodja
Računovodja
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a pepi5 »

Lahko si naredite preračune na tem linku:
http://www.racunovodja.com/izracuni/obr ... s_2005.asp

za polovico delovnega časa, bodo vaši prispevki ob osnovi 122.600 sit znašali 23.416,60 sit.

Lp
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Seveda če ste za drugo polovico zaposleni drugje. Če ne si pa tega ne morete kar izbirati in morate plačati polne prispevke.

LP,

MG
Tema
Nov član
Nov član

zdaj sem pa zmedena.
Julija ne bom več zaposlena drugje! A to pomeni da se v lastnem s.p. lahko zaposlim za polovični delovni čas al ne - REDNO ne dopolnilna dejavnost?

Hvala
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

točno tako, če niste zaposleni drugje in če nimate otroka mlajšega od treh let, se vam dopolnilna dejavnost spremeni v polno,. Za dopolnilno je potrebno nekje drugje plačevati prispevke.
Tema
Nov član
Nov član

a to pomeni, da čeprav jaz nočem bit zaposlena v svojem s.p. za 8 urni delovnik, plan imam namreč 4 urni delovnik, si moram vseeno plačevat prispevke za polni delovni čas?

Zmedeno, pri zaposlitvi npr. drugje pa se je možno dogovorit za skrajšan del. čas in s tem tudi delodajalec plačuje polovične prispevke.

Mislim, to moreš bit že znanstvenik
:roll:
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Tako pač je. Omislite se lahko drugo pravno obliko, pri s.p. pa je potrebno plačevati celotne prispevke, če nisi zaposlen kje drugje.
Odgovori