Služba
Moderator: Mirko Zbačnik
Služba
1.8.06 bo 5 let kaj delam v tej firmi. Na začetku sem 3 leta delala za določen čas, nato so mi pogodbo podaljšali še za 2 meseca, nato še za 6 mesecev. En mesec pred iztekom zadnje odločbe, sem bila premeščena v drugo poslovno enoto, ker je tam delavka zbolela in sem morala namesto nje narediti plačo. Po 2 tednih sem izvedela, da bom ostala tukaj kot tajnica. Nato sem dobila pogodbo o zaposlitvi v kateri je bilo navedeno, da sem zaposlena na delovnem mestu, ki sem ga opravljala prej (referent CP) in ne za tajnico. Šef mi je rekel, da se bo to uredilo najkasneje ob sistematizaciji delovnih mest. Zdaj pa so naenkrat postali vsi referenti CP višek in, ko so bili klicani na razgovor, so poklicali tudi mene. Ko sem jim rekla zakaj kličejo tudi mene, ki sem referent samo na papirju in delam na drugem delovnem mestu, so rekli, da ne morejo nič naredit, ker sem uradno še vedno referent. Rekli so tudi, da bodo jeseni moji sodelavki črtali določena dela in bo potem opravljala še moje delo(bila je tam pred mano). Obrnila sem se na odvetnika in sestavila sva zahtevek za izstavitev nove pogodbe o zaposlitvi za mesto tajnice. Šef bi me rad obdržal, a mislim, da je proti vodstvu v Ljubljani nemočen. Kaj lahko pričakujem, oz. kaj še naj storim? 
Stine
PRva napaka je, da ste bili več kot 3 leta zaposleni za določen čas. Poizkušajte kaj iz tega izvleči. Vendar, če oni hočejo zmanjšati število zaposlenih...
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net