Pri sedanjem delodajalcu sem zaposlena od novembra 2005. Zanima me ali mi pripada celotni regres, če bom v podjetju zaposlena do vključno 15.7.2006? To pomeni, da bom v letu 2006 v tem podjetju zaposlena 6,5 mesecev. Kako je s pravico do celotnega regresa, če dam 15.6.2006 odpoved, odpovedni rok je 30 dni - kar pomeni da se zaposlitev konča 15.7.2006. Ali mi lahko delodajalec oporeka pravico do celotnega regresa, ker bi dala pred iztekom 6 mesecev odpoved? V podjetju bi bila v tem letu v vsakem primeru zaposlena 6,5 mesecev.
Hvala za odgovor!
Pravica do celotnega regresa
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Pravico do celotnega regresa pridobite s pravico do koriščenja celotnega dopusta. Vi slednje pridobite po 6. mesecih nepretrgane zaposlitve, to pa je ravno sedaj, v maju. vendar vam podjetje ni dolžno nuditi koriščenja dopusta v celoti, če podjetje zapustite pred 01. julijem, pravicoa do koriščenja pa se navezuje na izplačilo regresa v celoti. ker vi odhajate iz podjetja 15. 7, imate pravico do celotnega regresa (težko pa tudi dopusta).
Od delodajalca zahtevajte potrdilo o izkoriščenem doustu in izplačanem regresu, v kolikr ga ni izplačal v celtoi in to prinesite k drugemu delodajalcu. Povprašajte, če vam je drugi delodajalec pripravljen izplačati polovico (če izplača polovico prvi). Drugače lahko prvega tožite.
Žal je ZDR tu nekoiko tslabo definiran. Napotuje k dogovoru med deloejalcema, vsi pavemo, kakšen je nivo komunikacije v takih primerih.
Zagamano, ni kaj.
Od delodajalca zahtevajte potrdilo o izkoriščenem doustu in izplačanem regresu, v kolikr ga ni izplačal v celtoi in to prinesite k drugemu delodajalcu. Povprašajte, če vam je drugi delodajalec pripravljen izplačati polovico (če izplača polovico prvi). Drugače lahko prvega tožite.
Žal je ZDR tu nekoiko tslabo definiran. Napotuje k dogovoru med deloejalcema, vsi pavemo, kakšen je nivo komunikacije v takih primerih.
Zagamano, ni kaj.
Nazadnje spremenil Mirko Zbačnik, dne 28 Jul 2006, 11:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko