Administrativna prepoved
Moderator: Mirko Zbačnik
Administrativna prepoved
Pozdravljeni!
Kaj naj naredim? Delavec ima kredit pri banki, katerega odtegujemo pri plači. Delovno razmerje mu je prenehalo z dnem 12.5.06. Ali sem mu dolžna odtegniti zadnji obrok pri aprilski plači ali pri majski plači? Tudi, če mu odtegnem pri zadnji - majevski plači, mu ne bom mogla vsega, ker ima zelo visok znesek kredita in bi z njegovo plačo šla v minus. Kaj naj naredim? Ali naj obvestim banko, da smo zadnji obrok odtegnili pri aprilski plači?
Hvala za pomoč.
Tajrin
Kaj naj naredim? Delavec ima kredit pri banki, katerega odtegujemo pri plači. Delovno razmerje mu je prenehalo z dnem 12.5.06. Ali sem mu dolžna odtegniti zadnji obrok pri aprilski plači ali pri majski plači? Tudi, če mu odtegnem pri zadnji - majevski plači, mu ne bom mogla vsega, ker ima zelo visok znesek kredita in bi z njegovo plačo šla v minus. Kaj naj naredim? Ali naj obvestim banko, da smo zadnji obrok odtegnili pri aprilski plači?
Hvala za pomoč.
Tajrin
Banko obvestite oz. ji napišite dopis, da je ta delavec prenehal z delovnim razmerjem pri vašem podjetju in da ne veste kje se bo zaposlil. Se bodo že sami pozanimali. Pri zadnji plači mu odtegnite takšen znesek (anuiteto), kot ste mu doslej (anuitete so skoraj ves čas enake).
Mi smo tako naredili pa je bilo Ok.
LP, Anka22
Mi smo tako naredili pa je bilo Ok.
LP, Anka22
Banko morate obvestiti, da ni več pri vas zaposlen.
Kar se tiče kredita mu ga odtegnete in pri aprilski in pri majski plači. Pač, če glede na ZIZ ni možno celote pa sorazmerni delež.
Kar se tiče kredita mu ga odtegnete in pri aprilski in pri majski plači. Pač, če glede na ZIZ ni možno celote pa sorazmerni delež.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
Če to ni preživnina, mora delavcu ostati vsaj neto minimlana plača.
V vašem primeru pač dobi manj in mu ni potrebno nič odtegniti.
V vašem primeru pač dobi manj in mu ni potrebno nič odtegniti.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net