računovodje

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
TIDA
Začetnik
Začetnik

računovodje

Odgovor Napisal/-a TIDA »

Pozdravljeni.

Vprašanje naslavljam na računovodske servise in sicer me zanima ali imate pravico si zadržati konto kartice in ostel podatke ki jih dobite potrebujete za izdelavo zaključnih bilanc.
Stvar je namreč takšna, da sem v fazi zamenjave računovodskega servisa vedar mi bivša računovodkinja konto kartic noče predati (češ da so njene - meni pripada samo bilanca). Problem nastane pri terjatvah, obveznostih... saj nova računovodkinja nima teh podatkov.
Kaj bi mi svetovali? Ali so res ti podatki njeni in če so kako naj mi nova računovodkinja postavi začetno bilanco (to se vleče od novega poslovnega leta)

Hvala za odgovor.
TIDA
Začetnik
Začetnik

A RES NIHČE NOČE POMAGATI?
matina
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a matina »

Če niste dobili odgovora, še ne pomeni, da vam nihče noče pomagati.

Nobenega dvoma ni, da vam mora bivša računovodkinja predati podatke, ki so potrebni za prenos. Če se dva računovodska servisa ne moreta dogovoriti, je očitno prišlo do spora. Obrnite se na pravnika, ki vam bo na podlagi vaših podrobnejših informacij lahko svetoval.

lp
TIDA
Začetnik
Začetnik

Zahvaljujem se vam za odgovor. Bom poskušala rešiti problem po mirni poti.

Hvala.
sanja
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a sanja »

Tudi jaz imam tak primer. Enostavno bivši računovodski servis nima časa izpisati kartic, čeprav je po leta že skoraj mimo.
Poizkušam se dogovoriti po mirni poti.
Jaz sem si nastavila začetno stanje kolikor se je dalo, zdaj pa prosim za kartice ali vsaj za kakšen izpis. Nekateri računovodski servisi mislijo, da imajo vse znanje tega sveta le oni.

Jaz ves čas upam, da se bo uredilo, če jim je podjetnik plačal vse storitve, so mu tudi oni dolžni dati podatke o poslovanju, katere on želi.

Pozdrav. Sanja
barbarak
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a barbarak »

Ponavadi je problem v plačilih. Računovodski servis mora tako ali tako imeti v pogodbi, ki jo podpiše s stranko določeno v kolikem času mora predati vse dokumente, v primeru prenehanja sodelovanja, tudi kontokartice.
Tudi moji stranki bivši računovodski servis ni hotel predati kontokartic. Stranka mi je naročila, da naj jih jaz kontaktiram in so mi razložili, da do njih niso poravnane vse obveznosti in da bodo predali kontokartice, ko bodo plačane vse njihove storitve.

Če imate vse obveznosti do računovodskega servisa poravnane ni dvoma, da vam morajo predati kontokartice. Sklicujte se na pogodbo, kjer je sigurno člen o predaji dokumentov v primeru prenehanja sodelovanja. Če ne bo šlo z lepo besedo, pa je res najbolje da se obrnete po pravno pomoč.

LP :D
renox
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a renox »

V RAZPRAVO SE VKLJUČUJEM KOT PREDSTAVNIK RAČUNOVODSKEGA SERVISA. MISLIM, DA JE ŽALJIVA TRDITEV, DA MISLIMO RAČUNOVOSKI SERVISI, DA SMO POJEDLI VSO ZNANJE SVETA. mISLIM, PA DA SEM GA PO 25. LETIH PRAKSE KAR NEKOLIKO. RES NE RAZUMEM PREDHODNIKOV(RAČ.SERVIS), KI NE VRNEJO DOKUMENTACIJE, KI JE STRANKINA. MI OB ZAKLJUČKIH DELA VRAČAMO VSE, SAJ JE TAKO TUDI ZAPISANO V POGODBI. POSEBEJ PA ŠE V SITUACIJI, KO SMO DOBILI VSE PORAVNANO. NE VEM OD KOD TAKO NEGATIVNA NASTROJENOST PROTI RAČUNOVODSKIM SERVISOM. MISLIM, DA PA VSI LE NISMO ZA V ISTI KOŠ.
LEP POZDRAV!

Majda
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal TIDA</i>
<br />
Pozdravljeni.

Vprašanje naslavljam na računovodske servise in sicer me zanima ali imate pravico si zadržati konto kartice in ostel podatke ki jih dobite potrebujete za izdelavo zaključnih bilanc.
Stvar je namreč takšna, da sem v fazi zamenjave računovodskega servisa vedar mi bivša računovodkinja konto kartic noče predati (češ da so njene - meni pripada samo bilanca). Problem nastane pri terjatvah, obveznostih... saj nova računovodkinja nima teh podatkov.
Kaj bi mi svetovali? Ali so res ti podatki njeni in če so kako naj mi nova računovodkinja postavi začetno bilanco (to se vleče od novega poslovnega leta)

Hvala za odgovor.

<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
KAJ
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a KAJ »

Če servisi ne bi vračali dokumentacije strank,potem bi si
morali najeti dodatne prostore,da bi lahko skladiščili vse
papirje.Situacija je taka,da prosijo stranke naj pridejo čimprej po
papirje.Zadrževanje kartic se lahko zgodi samo neplačnikom.Končno je
servise srečala pamet in se poslužujejo omenjene metode.Pred tem so
nekatere firme vsako leto zamenjale servis oz.računovodjo brez
vsakega plačila.Sama ne delam za nikogar drugega razen za firmo v kateri sem zaposlena,vendar se v določenih nejasnih stvareh obrnem
na večji rač.servis,da si izmenjamo mnenja.Tako poznam zg.omenjene
situacije.Računovodja,ki prevzame firmo brez kartic prejšnega leta,
bi se moral zamisliti,kakšno stranko sprejema.
Vesna
gradbeništvo
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gradbeništvo »

Tida še moje mnenje. Če imaš poravnane vse obveznosti do bivšega servisa ti kartice in vso ostalo dokumentacijo mora vrniti. Sicer pa, kaj naj bivši servis s tvojo dokumentacijo sedaj, ko ne vodi tvojega poslovanja sploh počne. Tudi servisi so včasih neresni. Jaz vsako zaključeno poslovno leto svojim strankam vrnem vso dokumentacijo s karticami in bilanco.

Lidija
KASA
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a KASA »

<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal TIDA</i>
<br />
Pozdravljeni.

Hvala za odgovor.

<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">

INKASO
katuka
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a katuka »

Ni dvoma da vam mora računovodski srevis vrniti vso dokumentacijo, ki je vaša in ki vam omogoča nadaljnje korektno poslovanje. Kaj pa bodo oni s temi stvarmi, če so prenehali sodelovati z vami?
Lp
Odgovori