enostavno knjigovodstvo s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
enostavno knjigovodstvo s.p.
Imam še en problem.
Kam pa naj v knjigo prihodkov in odhodkov vpišem pisarniški material in drobni inventar? Knjigo pišem ročno.
Prvič sem se lotila tega enostavnega knjigovodstva in se še ne znajdem zelo.
hvala za pomoč.
Kam pa naj v knjigo prihodkov in odhodkov vpišem pisarniški material in drobni inventar? Knjigo pišem ročno.
Prvič sem se lotila tega enostavnega knjigovodstva in se še ne znajdem zelo.
hvala za pomoč.
V obtoku je kar nekaj različic knjige. Težko vam pomagam s številkami stolpcev, vendar si stolpci sledijo nekako tako: material, pomožni material, storitve, reprezentanca,...
Če prav razumem vi stolpca pom.mat. nimate. Če imaste kak prezen stolpec uporabite tega, sicer bi jaz kupila novo knjigo.
Če prav razumem vi stolpca pom.mat. nimate. Če imaste kak prezen stolpec uporabite tega, sicer bi jaz kupila novo knjigo.
Lep pozdrav
Nataša
Nataša
Tudi jaz ugotavljam, da enostavno sploh ni enostavno.
Zgleda da imam knjigo prihodkov in odhodkov, ki sploh ni prava, ker manjka cel kup stolpcev. Imam obrazec DZS 5,47. in sploh ne vem, kako naj vključim še terjatve do kupcev in obveznosti do dobaviteljev, druge terjatve in obveznosti, druge stroške, ker imam samo nabavno vrednost prodanega blaga ter stroške materiala, stroške reprezentance in stroške storitev.
Verjetno bi bilo bolje, če bi si vse te evidence nastavila v excelu. Ali ima kdo to že narejeno in bi mi mogoče lahko pomagal?
Zgleda da imam knjigo prihodkov in odhodkov, ki sploh ni prava, ker manjka cel kup stolpcev. Imam obrazec DZS 5,47. in sploh ne vem, kako naj vključim še terjatve do kupcev in obveznosti do dobaviteljev, druge terjatve in obveznosti, druge stroške, ker imam samo nabavno vrednost prodanega blaga ter stroške materiala, stroške reprezentance in stroške storitev.
Verjetno bi bilo bolje, če bi si vse te evidence nastavila v excelu. Ali ima kdo to že narejeno in bi mi mogoče lahko pomagal?
hvala in lep dan še naprej
darja
darja
Primer knjige (po stolpcih):
zap.številka,
dat. knjiženja,
datum nastanka posl.dogodka,
št. knjigovodske listine,
opis,
dat. zapadlosti,
dat.plačila,
način plačila
prihodki od prodaje,
drugi prihodki
skupaj prihodki
skupaj odhodki
blago in material,surovine in polizdelki
pom. material, energija, drobni inventar,emabalaža, drugi stroški mat.
proizvodne storitve, prevozi, poštne in bančne stor., osebne stor.
nadomestila stroškov delavcev
reprezentanca
plače in nadoestila plač
dajatve na plače za pokojninsko zavarovanje
dajatve na plače za socialno zavarovanje
drugi stroški dela
amortizacija
obresti
zamudne obresti od davkov in prispevkov
drugi stroški in odhodki
akontacija davka iz dejavnosti
prispevki za obvezno soc. zavarovanje zavezanca
druga nadomestila stroškov zasebnika
izdatki v humanitarne, kulturne, znanstvene, politične namene
izvenbilančne knjižbe
zap.številka,
dat. knjiženja,
datum nastanka posl.dogodka,
št. knjigovodske listine,
opis,
dat. zapadlosti,
dat.plačila,
način plačila
prihodki od prodaje,
drugi prihodki
skupaj prihodki
skupaj odhodki
blago in material,surovine in polizdelki
pom. material, energija, drobni inventar,emabalaža, drugi stroški mat.
proizvodne storitve, prevozi, poštne in bančne stor., osebne stor.
nadomestila stroškov delavcev
reprezentanca
plače in nadoestila plač
dajatve na plače za pokojninsko zavarovanje
dajatve na plače za socialno zavarovanje
drugi stroški dela
amortizacija
obresti
zamudne obresti od davkov in prispevkov
drugi stroški in odhodki
akontacija davka iz dejavnosti
prispevki za obvezno soc. zavarovanje zavezanca
druga nadomestila stroškov zasebnika
izdatki v humanitarne, kulturne, znanstvene, politične namene
izvenbilančne knjižbe
Lep pozdrav
Nataša
Nataša
Nataša, najlepša hvala, da ste si vzeli čas in navedli stolpce. ker v kupljeni knjigi stroški niso tako natačno specivicirani.
Ja, verjetno je res najbolje, da si ogledam obrazec bilance in si nastavim ustrezne stolpce. Ali so tudi pri enostavnem knjigovodstvu iste kot pri dvostavnem; kaj pa za davek? Deco, se že v naprej zahvaljujem.
Ja, verjetno je res najbolje, da si ogledam obrazec bilance in si nastavim ustrezne stolpce. Ali so tudi pri enostavnem knjigovodstvu iste kot pri dvostavnem; kaj pa za davek? Deco, se že v naprej zahvaljujem.
hvala in lep dan še naprej
darja
darja
Bilance so za s.p. enake ne glede ali vodiš enostavno ali dvostavno knjigovodstvo. Primer knjige, ki ga je navedla nataša je dober, če pa imate kakšne svoje značilne postavke, za katere želite posebej evidenco porabe, pa lahko dodate stolpec v okviru skupine, kamor strošek spada. Če pod davek misliš akontacijo davka iz dejavnosti, ta ne gre med stroške, pač pa si na koncu evidence nastaviš stolpec, kjer vpisuješ plačane akontacije, tako da imaš svojo evidenco.
DECO