Magna na ime

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
uni
Super računovodja
Super računovodja

Magna na ime

Odgovor Napisal/-a uni »

V davčn.biltenu piše, da je pri inšpekcijskem pregledu inšektor nekemu podjetju izločil potne stroške in stroške za gorivo, plačane z magno, ki je glasila na ime direktorja...
Ali to pomeni, da stroški, ki jih plačaš z magno, izdano na ime, niso davčno priznani.
Morajo imeti vsi zaposleni Magne izdane na ime podjetja, drugače pa so stroški davčno nepriznani , ali je stvar v čem drugem?
guma1
Nov član
Nov član
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a guma1 »

jah, seveda, če je izdana kartica na ime direktorja, mora bit naziv družbe oz. sam.podjetnika pol pa ne sme bit problem. Pa seveda, če bi bil sklep v pravilniku družbe oz. samostojnega podjetnika.
lp
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Če ste dobro prebrali sestavek v davčnem biltenu ni bil problem, da je Magna na ime ampak, da je direktor točil gorivo takrat ko je bil službeno v tujini z svojim avtom za katerega je firmi zaračunal kilometrino. V tem primeru mu ne pripada še gorivo. Direktor pa se je poskusil izgovoriti, daj je takret verjetno tankal nekdo drug kar pa ni mogoče, ker se kartica glasi na ima in ni prenoslijiva.

Lp,

Marjana
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

MG,saj sem prebrala vse.Vendar se v tem sestavku lahko razume: ...ve tej zadevi je inšpektor ugotovil tudi....-kot da je to naprej že druga nepravilnost. Vi smatrate vse za eno.No, saj upam, da sem jaz razumela narobe.
A ostali tudi uporabljate Magne na ime za službene zadeve?
Odgovori