redna odpoved iz poslovnega razloga

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
macica
Nov član
Nov član

redna odpoved iz poslovnega razloga

Odgovor Napisal/-a macica »

A je kdo tako prijazen, da mi da kakšen vzorec takšne odpovedi. Razlog je ukinitev delovnega mesta. Odpravnine ne bo, ker jaz drugega, višjega delovnega mesta ne sprejmem, ker je prezahtevno za moje znanje.
hvala lepa vsem.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

3. člen 88. člena ZDR:
(3) Delodajalec mora v primeru odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz razloga nesposobnosti ali poslovnega razloga preveriti, ali je možno zaposliti delavca pod spremenjenimi pogoji ali na drugih delih oziroma ali ga je mogoče dokvalificirati za delo, ki ga opravlja, oziroma prekvalificirati za drugo delo. Če ta možnost obstaja, mora delodajalec delavcu ponuditi sklenitev nove pogodbe. Če delavec ne sprejme ponudbe delodajalca za sklenitev nove pogodbe o zaposlitvi za ustrezno delo in za nedoločen čas ter mu preneha delovno razmerje, nima pravice do odpravnine po 109. členu tega zakona.

Delodajalec vas mora pravočasno obvestiti in povabiti na razgovor.

Vzorec odpovedi:
Delodajalec ______________________________,
sedež ___________________________________

Datum : ________________________

Delavcu g./ga. ___________________________,
naslov __________________________________

DELODAJALČEVO OBVESTILO DELAVCU O NAMERI REDNE ODPOVEDI POGODBE O ZAPOSLITVI IZ POSLOVNIH RAZLOGOV

Obveščamo vas, da imamo namen redno odpovedati pogodbo o zaposlitvi, ki smo jo z vami sklenili dne ______________________, in sicer iz poslovnih razlogov : ________________________________________. Do redne odpovedi bo prišlo dne ___________________________.

Vabimo vas, da se o vprašanju redne odpovedi pogovorimo dne ________________ ob ______ uri.

V ____________________, dne ______________________

Delodajalec :

Delodajalec ______________________________,
sedež ___________________________________

Datum : ________________________

Delavcu : Priimek in ime ____________________________________
O rokih se pa lahko pozanimate na inšpektoratu, (ne bojte se, to še ni prijava, pač pa brezplačana pridobitev mnenja :spomezik:), glede rokov v postopku. Delodajalec vas je dolžan povabiti na razgovor in v kolikor vam je ponudil dokvalifikacijo in je ne sprejmete, posledice nosite ami.
ne vem pa, ali je tu zahteva delodajalca prava - tudi zato pokličite tja. In še enkrat povdarim, to ni prijava, tako tudi vi povdarite, ko kličite inšpektorat. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
macica
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a macica »

Hvala za odgovor. Problem je v tem, da meni bolj odgovorno delovno mesto ne diši, četudi me on dokvalificira. Jaz sem prejšnjo službo odpovedala iz razloga, da grem na manj zahtevno delovno mesto.
Kaj moja odločitev da drugo višje delovno mesto ne sprejmem, potegne za sabo, razen da ne bo odpravnine? ali grem še vedno lahko na zavod z vsemi pravicamo oz prejemam nadomestilo?
Ali imate slučajno še vzorec prave odpovedi, ker tisto je le obvestilo o nameri odpovedi?
vnaprej hvala
Odgovori