Blago je bilo dobavljeno v marcu (CMR marec), račun je bil izdan maja.
Ali zadostujemo zakonodaji, če peljem račun v I-RAČ-D pod april (berem 19a člen), namreč marca te dobave nismo prikazali. Ali moram predložiti popravek informativnega dela?
Prosim za vaše mnenje.
Dobava v EU
Moderator: Mirko Zbačnik
Če je blago dobavljeno v marcu, pa do 15.4. ne prejmete računa, se na ta dan obračuna izstopni DDV. Tudi sama imam vsak mesec kakšen tak primer in tako razumem zakon. Če pa račun prejmete pred 15.4. pa se DDV obračuna na dan izdaje računa. -> poleg Zakona o DDV nekaj o tem piše tudi v Pravilniku o ZDDV, mislim, da je 40.člen ali 40.a. člen.
Torej, moje mnenje je, da je pravilno, da izstopni DDV upoštevate v mesecu aprilu in za to ni potrebno delati nobene priloge. Vstopni DDV pa se bo upošteval, ko prejmete račun, če bo to v maju, maja.
LP
Torej, moje mnenje je, da je pravilno, da izstopni DDV upoštevate v mesecu aprilu in za to ni potrebno delati nobene priloge. Vstopni DDV pa se bo upošteval, ko prejmete račun, če bo to v maju, maja.
LP
Lotica hvala. Morda sem bila malce nejasna. Mi smo izdali račun prepozno, se pravi gre za izdan račun, ki smo ga izdali dva meseca kasneje od dobave blaga kupcu v EU. Račun izdan maja, CMR marec.
Tu ne vem kaj storiti. Ali kar peljem račun v I-RAČ-D maj in nič ne poročam popravka, ali poročam popravek informativnega dela za marec (saj pri prodaji v EU ni DDV).
V kolikor lahko še za to podate mnenje sem vam v naprej zahvaljujem.
Tu ne vem kaj storiti. Ali kar peljem račun v I-RAČ-D maj in nič ne poročam popravka, ali poročam popravek informativnega dela za marec (saj pri prodaji v EU ni DDV).
V kolikor lahko še za to podate mnenje sem vam v naprej zahvaljujem.