dopust in regres

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
risinja
Novinec
Novinec

dopust in regres

Odgovor Napisal/-a risinja »

Lepo prosim, če mi lahko pomagate pri temle problemu. Namreč, delavca smo zaposlili v novembru 2005, 31.03.06 pa je šel na porodniško. Ali mu pripada le sorazmerni del dopusta in tako tudi regresa ali cel?
marea
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a marea »

za leto 2005 delavki pripadata 2/12 dopusta in regresa, v kolikor ji ta lani že ni bil v celoti izplačan.
Glede letošnjega pa sem mnenja, da ji pripada celoten dopust in regres, saj bo tudi ko bo na porodniški še vedno zaposlena pri vas.

Lp
marea
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Pogoj za koriščenje letošnjega dopusta v naslednjem je, po mojem mnenju, da v letošnjem izkoristi dva tedna.

Problematičen je prenos v naslednje leto. Sicer pa kje piše, da se kljub temu tega ne sme prenesti :idea: .?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
risinja
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a risinja »

Hvala za odgovore in lep dan, čeprav deževen...Naredite si ga
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Mislim, da lanskega dopusta ne bo mogla koristiti, ker se v letu 2006 ne bo še vrnila na delo. Regres (ustrezni del) za 2005 ji pripada, ne glede, ali bo dopust koristila ali ne. Za leto 2006 ji pripada dopust v celoti, ki ga bo koristila, ko konča porodniški, to je v 2007, prav tako tudi regres.
DECO
K&R
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a K&R »

Ko je ravno tema o regresu. Trenutno sem zaposlena v podjetju kjer mi poteče pogodba 30.6., se pravi da bom v tem letu zaposlena natančno 6 mesecev.
Kolikšen znesek regresa mi pripada? Je to celoten znesek ali samo 50%?
V primeru da sklenem delovno razmerje v drugem podjetju s 1.7., mi je novi delodajalec ob koncu leta dolžan izplačati kaj ali nič. (npr. če mi trenutno podjetje izplača 50%, mi novi izplača preostalih 50%)?
Hvala za odgovore.
Odgovori