dopust in regres
Moderator: Mirko Zbačnik
dopust in regres
Lepo prosim, če mi lahko pomagate pri temle problemu. Namreč, delavca smo zaposlili v novembru 2005, 31.03.06 pa je šel na porodniško. Ali mu pripada le sorazmerni del dopusta in tako tudi regresa ali cel?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Pogoj za koriščenje letošnjega dopusta v naslednjem je, po mojem mnenju, da v letošnjem izkoristi dva tedna.
Problematičen je prenos v naslednje leto. Sicer pa kje piše, da se kljub temu tega ne sme prenesti
.?
Problematičen je prenos v naslednje leto. Sicer pa kje piše, da se kljub temu tega ne sme prenesti
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Mislim, da lanskega dopusta ne bo mogla koristiti, ker se v letu 2006 ne bo še vrnila na delo. Regres (ustrezni del) za 2005 ji pripada, ne glede, ali bo dopust koristila ali ne. Za leto 2006 ji pripada dopust v celoti, ki ga bo koristila, ko konča porodniški, to je v 2007, prav tako tudi regres.
DECO
Ko je ravno tema o regresu. Trenutno sem zaposlena v podjetju kjer mi poteče pogodba 30.6., se pravi da bom v tem letu zaposlena natančno 6 mesecev.
Kolikšen znesek regresa mi pripada? Je to celoten znesek ali samo 50%?
V primeru da sklenem delovno razmerje v drugem podjetju s 1.7., mi je novi delodajalec ob koncu leta dolžan izplačati kaj ali nič. (npr. če mi trenutno podjetje izplača 50%, mi novi izplača preostalih 50%)?
Hvala za odgovore.
Kolikšen znesek regresa mi pripada? Je to celoten znesek ali samo 50%?
V primeru da sklenem delovno razmerje v drugem podjetju s 1.7., mi je novi delodajalec ob koncu leta dolžan izplačati kaj ali nič. (npr. če mi trenutno podjetje izplača 50%, mi novi izplača preostalih 50%)?
Hvala za odgovore.