Stoli v gost. lokalu

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Janika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Stoli v gost. lokalu

Odgovor Napisal/-a Janika »

Prosim vaše mnenje kaj so stoli, mize, šank v gostinskem lokalu oprema ali oprema-pohištvo. Sprašujem zaradi olajšave pri zaključnem računu.
Ali jih lahko vodim kot skupino ali je nujno, da ima vsak svojo inventarno številko.
Janika
guma1
Nov član
Nov član
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a guma1 »

Stoli, mize in šank v gostinskem lokalu se vodijo kot osnovno sredstvo.
Odvisno od vrednosti stolov in miz, če bi bila to manjša vrednost potem se lahko vodi tudi skupinsko.
lp
Janika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Fora je v investicijski olajšavi na davčnem obračunu, ta se ne prizna za pohištvo. Moje mnenje je, da so stoli tu v drugačnem namenu kot pohištvo za npr.pisarno. Nisem pa še nikjer zasledila kakšna je praksa inšpektorjev.
Janika
guma1
Nov član
Nov član
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a guma1 »

mislim, da se moramo ravnati v skladu z SRS(slovenski rač.standardi), kjer natančno piše kako se osnovna sredstva pripoznavajo.
slava
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a slava »

Glede investicijskih olajšav, so na nekem seminarju dali primer omare in postelje v hotelu, za katere se ne priznavajo olajšave, ne glede na to, da je to oprema brez katere hotel ne more delovati.
Žal pa me takrat to ni zanimalo, zato tudi nisem bila toliko pozorna na nadaljno razlago.
slava
Janika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Tega sem se tudi bala. Čeprav če slediš SRS-ju je opredmeteno OS tisto, ki se uporablja pri ustvarjanju proizvodov ali opravljanju storitev ali za pisarniške namene.
Janika
Odgovori