Spoštovani,
prosim za pomoč. Iščem kje bi lahko našla zakonsko določilo, da morajo biti računi znotraj Slovenije (med Slovenskimi davčnimi zavezanci) izdani v SIT. V ZDDV piše samo, da mora biti DDV izražen v SIT, vendar sem prepričana, da račun mora biti izstavljen v naši uradni valuti drugemu slovenskemu davčnemu zavezancu.
Me zna kdo napotiti kateri zakon bi to vseboval?
Hvala vnaprej
Valuta na računu (SIT, USD, itd) NUJNO
Moderator: Mirko Zbačnik
Ravno se ukvarjam s podobnim primerom: eno so davčni zavezanci in drugo zavezanci za ddv. V kolikor se je tuji partner prijavil v slo ddv sistem, velja 95. člen Pravilnika o izvajanju ZDDV, ki pravi, da je lahko račun izdan v katerikoli valutu, ddv pa mora biti prikazan v SIT.
LpM.
LpM.
Življenje se ne meri s številom vdihov, temveč s trenutki, ki dih vzamejo.
Zanima me, ali je kdo prejel račun od tujega dobavitelja v slovenskih tolarjih?
Dobro je pogledati tudi to razlago:
http://www.gzs.si/default.asp?ID=10511&csize=3
Moje mnenje je, da ne bi bilo nič narobe, če imate zraven SIT preračun v tujo valuto po posameznih postavkah, ali pa vsaj v skupni vrednosti.
Lp
Dobro je pogledati tudi to razlago:
http://www.gzs.si/default.asp?ID=10511&csize=3
Moje mnenje je, da ne bi bilo nič narobe, če imate zraven SIT preračun v tujo valuto po posameznih postavkah, ali pa vsaj v skupni vrednosti.
Lp
Zadnjič spremenil Zoris, dne 02 Jun 2006, 08:19, skupaj popravljeno 1 krat.
Hvala vsem za odgovore.
Slovan, sploh nisem vedela, da takšen zakon obstaja.
Vendar, če preberem 95.čl. pravilnika o ZDDV, je le-ta v nesoglasju z Zakonom o denarni enoti Slovenije.
Namreč tam je navedeno:
....Ime denarne enote Republike Slovenije se uporablja za vsa gotovinska in brezgotovinska plačila ter za izkazovanje vseh denarnih vrednosti in zneskov
Zanimiva dilema, a ne?
Lep pozdrav
Slovan, sploh nisem vedela, da takšen zakon obstaja.
Vendar, če preberem 95.čl. pravilnika o ZDDV, je le-ta v nesoglasju z Zakonom o denarni enoti Slovenije.
Namreč tam je navedeno:
....Ime denarne enote Republike Slovenije se uporablja za vsa gotovinska in brezgotovinska plačila ter za izkazovanje vseh denarnih vrednosti in zneskov
Zanimiva dilema, a ne?
Lep pozdrav