UVOZ IN OBR DDV-O

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Micky
Začetnik
Začetnik

UVOZ IN OBR DDV-O

Odgovor Napisal/-a Micky »

V mesecu marcu smo imeli uvoz. Sedaj sem ugotovila, da je bia druga stran ECLa založena in sem v obrazec ddv-o v marcu poročala nižjo davčno osnovo in nižji davek od uvoza. Kaj naredim? A je prav, da razliko od davčne osnove in razliko davka poračunam v maju, tako da ročno doknjižim in vpišem v obrazec ddv-o maj, ter za mesec marec naredim popravek?
Hvala za pomoč. :)
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Popravek za marec
Micky
Začetnik
Začetnik

Ma to razliko poročam sedaj, ko bom poročala mesec maj, saj moram zahtevati tudi vračilo davka!???
Micky
Začetnik
Začetnik

A je prav?

Se vedno ne vem, ali moram pri premalo prikazani davčni osnovi in davku od uvoza v mesecu marcu popraviti le obr ddv-o za marec ali moram to ročno doknjižiti in vpisati tudi v obrazec ddv-o za mesec, katerega bom zdaj poročala? Kaj mi bojo vrnili davek na podlagi priloge - popravka za marec?
slava
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a slava »

Meni se je isto zgodilo pred dvema letoma. Takarat sem doknjižila kar tisti mesec, ko sem ugotovila napako in nisem dala popravka, ampak mislim, da je bilo to pred vstopom v EU in spremembo zakona o DDV.
Sedaj, pa mislim, da je tudi za to potrebno dati popravek.
slava
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Jaz bi knjižila pod maj in za marec naredila prilogo DDV-O. Dokument je bil prejet v marcu in takrat bi se že lahko odbijal DDV. Če se ni, je potrebno o tem poročati v prilogi DDV-O.
LP :)
Odgovori