IZJAVA MED KUPCEM IN PRODAJALCEM GLEDE OBDAV.Z DDV-jem NUJNO

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mon
Novinec
Novinec

IZJAVA MED KUPCEM IN PRODAJALCEM GLEDE OBDAV.Z DDV-jem NUJNO

Odgovor Napisal/-a mon »

Pozdravljeni!

Mož bo kupil lokal za opravljanje samostojne dejavnosti in so mu na OZS svetovali, da v kolikor se pri nakupu obračuna DDV ima kot kupec, ki je v trenutku nakupa registriran kot zavezanec za DDV, pravico do odbitka zaračunanega (vstopnega) davka.

Pogoj za odbitek je sklenitev izjave med kupcem in prodajalcem, da bosta prodajo nepremičnine obdavčila z DDV-jem in predložitev takšne izjave davčnemu organu -pred izvršeno prodajo. Izjava mora biti sestavljena v dveh izvodih in se predloži tistemu davčnemu organu pri katerem sta registrirana za DDV.

Ker se je mož ravnokar registriral kot s.p. in kot zavezanec za DDV,bi vas prosila, če mi lahko napišete kako bi se morala takšna izjava glasiti?

Prosila bi vas, če bi mi lahko čimprej odgovorili.

Hvala lepa in lepo pozdravljeni,
Monika
monika
Barca
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Barca »

Davčna uprava Republike Slovenije

najemodajalec:

in

najemnik:

dajeta skupno

IZJAVO
Po drugem in tretjem odstavku 27.člena zakona o davku na dodano vrednost

1.

Najemnik izjavlja, da
- je zavezanec za DDV
- ima na dan podpisa te izjave pravico do odbitka celotnega vstopnega DDV
- dovoli, da mu najemodajalec od najemnine za poslovni prostor zaračunava DDV po predpisani stopnji
- bo najemodajalca v primeru izgube pravice do celotnega odbitka vstopnega DDV o tem takoj obvestil

2.

Izjava se nanaša na najem učilnice v kletnih prostorih poslovne stavbe Keramika.

3.

Najemnik in najemodajalec se zavezujeta, da bosta o spremembi podatkov iz 1.točke te izjave takoj obvestila naslovnika – davčni urad Maribor.

4.

Izjava je sestavljena v 4 izvodih. Po en izvod prejme najemodajalec ter najemnik, po en izvod pa davčna urada najemodajalca ter najemnika.

Podpis najemodajalca: Podpis najemnika:

Kraj in datum:
Barca
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Barca »

Se opravičujem, poslala sem napačno izjavo :(

Najemodajalca in najemnika zamenjajte s prodajalcem in kupcem, pa bo OK.
Tako izjavo sem tudi jaz pošiljala na DURS, pa je bilo OK. SKratka, razvidno mora biti, kdo prodaja, kdo kupuje in kje točno je navedena nepremičnina (naslov, ime poslovne zgradbe...)

LP!
mon
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a mon »

Najlepše se zahvaljujem za posredovan vzorec!

Lep pozdrav
monika
Odgovori