cena za računovodenje

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
romb
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

cena za računovodenje

Odgovor Napisal/-a romb »

Prosim, da mi pomagate pri naslednjem problemu:
naše podjetje opravlja finančno-računovodske storitve tudi za našo odvisno družbo. V pogodbi je določeno, da jim bomo storitve zaračunali v skladu z tarifo GZS. Tukaj pa mi ni vse čisto jasno, v tarifi je namreč veliko postavk. Ali bi morali zaračunati npr. vknjižbo v pomožno knjigo in hkrati še v glavno knjigo in davčno knjigo, čeprav se vknjižbe v inf. sistemu izvedejo avtomatsko? In pa še to, ali je poleg vrednosti vknjižbe potrebno zaračunati še porabljen čas za knjiženje? Ker gre za odvisno družbo, so davčni inšpektorji še posebej natančni (transferne cene). Hvala za nasvet. Alenka
kaltrzic
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a kaltrzic »

V vrednost knjižbe je že vračunan čas. Glede na različno organizacijo dela in računalniško opremo v knjigovodstvih se tarifa GZS ne more uporabljati dobesedno, po mojem mnenju to tudi ni bil njen namen. V našem servisu knjižb, ki se prenašajo avtomatsko, ne zaračunavamo 2x. Na rutinska dela dajemo popust, pri izdelavi poročil pa upoštevamo tudi porabljeni čas. Upam, da bo na to temo še kakšen odziv, saj bi bile zanimive tudi izkušnje drugih na to temo. Mislim, da boste morali sestaviti dovolj pregleden cenik, ker gre za povezano osebo. Na področju zaračunavanja računovodskih storitev pa je še veliko anarhije. Meni je cenik GZS dobra usmeritev pri določanju cene. Lep pozdrav! Alena
Bina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Bina »

Pri nas imamo prakso, da vknjižbe zaračunavamo tudi če so avtomatske iz preprostega razloga - še vedno je potrebno vse kotne kartice dobro pregledati in garantirati pravilnost vknjižb.
Dober program omogoči, da v istem času naredimu več strank - lahko povečamo promet.
Za vzdrževanje programa in nastavitve tudi porabimo čas.
Z drugimi je trega kontaktirati glede pravilnega knjiženja in vodenja knjig, ki pa tudi ne zaračunavamo. ITD
Poleg tega pa je tudi knjženje npr. prejetih računov počasnejše od knjiženja izdanih računov - cena pa je ista.

Upam, da sem ob tej zgodnji uri dokaj razumeljivo napisala naše stališče.

Lepo deževno jutro vsem,
Bina
Odgovori