Uspešno sem končal študij elektrotehnike, star sem 23 let. Vmes sem bil solastnik d.n.o.-ja iz katerega sem izstopil.
Kljub dokaj dobrim referencam glede na ostale sošolce... nekako nisem uspel dobiti neke zaposlitve s prošnjami itd... (nisem se prijavil na zavod), zato bi rad delal nekaj svojega in bil sam svoj človek.
Rad bi ponujal storitve (izdelava internetnih strani, gostovanje, grafično oblikovanje, programiranje, itd...), vendar ker na začetku nimam nobenih prihodkov ne vem ali bo to šlo skozi (to ne pomeni da nimam niti ficka
Zanima me sledeče:
- Kakšni so mesečni, letni stroški za s.p. in d.o.o. za tako dejavnost... tudi če nimajo nobenih prihodkov (obvezne članarine, računovodski servis, davki, karkoli!)
- V kaj se je nujno včlanit, plačat, obvestit in koliko?
- Kako je z zaposlovanjem mene v tem s.p.-ju, ki bi ga ustanovil (ali se moram, ne morem, lahko zaposlim... bral sem nekaj vendar mi ni jasno, ker se je mešalo z d.o.o.)
- Do 5 mio sit naj se nebi plačevalo davka... ali je to res? kaj se potem plačuje...
- Kakšna je razlika med vsemi možnimi imeni različnih davkov (DDV, davek od prihodkov, davek od dobička... xyzđšćč
- Kako je s tem, če ima podjetje stroške in izdatke, nima pa prometa... ali potem moraš iz svojega žepa plačevati?
- Kakšni so stroški iz s.p. v d.o.o. in koliko se komplicira pri tem?
Kaj predlagate za tako stvar?
Imam še veliko vprašanj, vendar se jih trenutno ne spomnim...
Po forumu sem bral, vendar nisem nič podobnega našel...
Hvala za branje