članarina GZS

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
sara
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

članarina GZS

Odgovor Napisal/-a sara »

Ali mora članarino GZS plačati s.p. v minimalnem pavšalu 3 tisoč SIT (trgovina na debelo), ali jaz prav razumem, da v prvem letu poslovanja ni potrebno plačevati ničesar?

Lepo prosim za vaš odgovor. Hvala in lep pozdrav
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Po novem bo članstvo prostovoljno.
sara
Začetnik
Začetnik

S.p. je začel s poslovanjem v maju in mu moram pripraviti obračun prispevkov za maj, pa ne vem ali naj pritaknem 3.000,00 SIT za GZS zraven ali ni potrebno. Mi lahko kdo pomaga?
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

NE !
Avtomatično se plačuje samo članarina obrtni zbornici če je s.p. član oziroma če ima obrtno dejavnost. Če obrtne dejavnosti nima te članarine ne plačuje.

Članarino GZS pa se plača takrat ko zanjo prejmemo račun. V prvem letu ga ne pošljejo, ker nimajo osnove preteklega leta za izračun višine članrine. Do takrat ko bodo to imeli pa bo članstvo prostovoljno in se boste sami odločili če se boste včlanili ali ne.

Lp,

MG
sara
Začetnik
Začetnik

Najlepša hvala.
anka
Super računovodja
Super računovodja

Še enkrat o GZS-ju

Odgovor Napisal/-a anka »

Sprejet je nov zakon o GZS. Kakor jaz razumem je članstvo prostovoljno, tako da ni potrebno plačevati članarine. Ali to drži oz. kdaj in kako se to izvede? Ali je potrebno dati kakšno izjavo in kdaj to začne veljati?

Hvala in lep vikend
SOUNDB
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SOUNDB »

Tudi mene zanima, če je res to, da več ni obvezno članstvo v GZS. Torej ne rabimo več plačati tega računa, ki so ga sedaj poslali?
Tajči3
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Tajči3 »

To zanima tudi mene? ali ta zadnji račun ne rabimo več plačati?,ali je potrebna kakšna pisna izjava o odstopu GZS, ali kako?
:roll:
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Zakon je res sprejet, vendar do pravnomočnosti članarino še moramo plačevati. Zadeva bo pravnomočna, ko bo sprejet še njihov novi statut (ali kaj že), vendar najkasneje 24.11. letos.
Tajči3
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Tajči3 »

Evo, da nam bo vsem malo bolj jasno, sem povprašala na GZS glede članarine, zase in za vas :spomezik:
Odgovorili so mi naslednje:
Državni zbor Republike Slovenije je na seji dne 26.5.2006 sprejel nov Zakon o gospodarskih zbornicah (UL RS, št. 60/06), veljati pa začne petnajsti dan po objavi, torej 24. junija 2006. V novem zakonu je predvideno, da postane Gospodarska zbornica Slovenije z dnem uveljavitve tega zakona pravni naslednik GZS, njeni člani pa postanejo člani pravnega naslednika GZS. V zakonu je tudi določilo, da mora pravni naslednik GZS v petih mesecih po uveljavitvi zakona uskladiti svoj statut in delovanje z določbami novega zakona. Do sprejema statuta pravnega naslednika GZS, člani še ne morejo izstopiti in plačujejo članarino v skladu s predpisi, ki so plačevanje članarine urejali do uveljavitve tega zakona.

Torej še smo člani :? Zaenkrat.

Bodite lepo, čao Tajči :mrgreen: :wink:
taglavni
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a taglavni »

Bodite prepričani, da bomo plačevali do zadnjega možnega roka. Kajti niti na misel jim ne pride, da bi mogoče zamanjšali članarino ali mogoče kaj več naredili za tistih 36.000,00 ali več tolarjev gratis.

Še malo pa bodo postavljeni v tržno gospodarsto in takrat za mene GZS ne obstaja več.
B0ris
Začetnik
Začetnik
Kraj: Dolenjska
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a B0ris »

:roll:
Sem ravno iskal odgovor tudi na moje vprašanje glede plačevanja članarine. Torej za enkrat moram članarino še plačevati :(
Odgovori