Minulo delo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Angelina
Računovodja
Računovodja

Minulo delo

Odgovor Napisal/-a Angelina »

Spet prosim pomoč.

In sicer gre se za minulo delo in nekaj nesoglasij med menoj in mojim programom.

Če recimo delavec 20.5.2006 dopolni novo leto delovne dobe - ali mu obračunate minulo delo že pri plači maj ali pri plači junij?
Moj program jo namreč obračuna šele pri plači julij - ko je dejanska delovna doba že več kot mesec čez dopolnjenim letom.

Kdaj pa vaši programi to "dojamejo"
Da vem ali je tako pravilno ali napadem programerja

HVALA
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Moj dojema tako, da mu ta procent sam vnesem (razvijao še obliko, da bi to sam računal). Pa dajte podatek o izpolnitvi v pretekli mesec :spomezik: , sicer se pa informirajte pri ponudniku programa.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
pepi5
Računovodja
Računovodja
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a pepi5 »

Meni program obračuna višjo delovno dobo naslednji mesec - v vašem primeru z junijem 2006.
Angelina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Angelina »

HVALA

najbrž je tako prav, da naslednji mesec po dopolnjeni ne pa takoj za tekoči mesec - sploh če ni na zadnji dan ampak kje na sredini
Zoris
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Zoris »

Pravilno je pri plači za mesec junij - v mesecu po izpolnitvi pogoja. Če nimate druge možnosti nastavitev, se res pozanimajte pri ponudniku programa.

Lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Nihče se mi ni pritožil, ker sem jim obračunal višji dodatek v mesecu izpolnitve pogoja :spomezik: .
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Pravilno je pri plači za junij.
Pri večini programov je vrstni red izvajanja izračuna " kriv" da se nekateri izračuni ne izvedejo vedno pravočasno.

Pri plačah je pa zadeva sploh problematična, ker je veliko takšnih podakov, da se izračunajeo prvo osnove in koeficienti in potem iz tega naprej zneski potem te zneske prireja in spet izračunava osnove.

No ja malo karikiram ampak tako približno izgleda in zato so zelo občutjive faze oziroma vrstni red izvajanja.

Svojim strankam vedno svetujem, da pri plačah poženejo obračun 2 x zapored. Vnesejo vse podatke požejejo tipko za obračun nato pa še enkrat poženejo tipko za obračun. Tako se predvsem minulo delo pravočasno osveži.

Ne vem sicer kateri programmimate ampak pri večiji na katerih sem do sedaj delala to pomaga.

LP,

MG
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Prosim, ne navajajte programov! :spomezik:
Mirko Slika
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Elektrik. Kolikor vidim ga nihče ni navedel.
Odgovori