v naslednjih dneh se nameravam zaposliti pri novem delodajalcu. V primeru da dam odpoved - ker v pogodbi ni določeno velja odpovedni rok 30 dni. Ali lahko po odpovedi - pa do 30 dnevnega roka koristim dopust, ki mi pripada - letos ga nisem se porabila niti dneva ) oz koliko dopusta mi sploh pripada?? zaposlena sem ze leto in pol. Oz ali lahko dopust prenesem tudi na novega delodajalca?? Poleg tega pa imam se precej nadur , ki mi jih delodajalec ne placuje oz ne pusti niti koristiti. Ali mora te nadure plačati oz ali mi te ure podaljšajo delovno dobo??
Kaj pa glede regresa??mi pripada sorazmerni del??
ze vnaprej se zahvaljujem za pomoc.
redna odpoved pogodbe
Moderator: Mirko Zbačnik
92.člen ZDR pravi, da v primeru ko delavec odpoveduje pogodbo o zaposlitvi je odpovedni rok 30 dni, vendar je s pogodbo o zaposlitvi ali kolektivno pogodbo lahko določen daljši odpovedni rok, ki pa ni daljši od 150 dni. Zato vam predlagam, da pogledate tudi kaj je navedeno v vaši kolektivni pogodbi.
V kolikor boste delali pri sedanjem deloldajalcu še 01.07. (nepretrgano 6 mesecev) boste upravičeni do celotnega dopusta in regresa. Načeloma se dopust porabi pri delodajalcu, kjer ste dobili pravico do njegove izrabe, vendar se z delodajalcem lahko dogovorita drugače.
Lp
V kolikor boste delali pri sedanjem deloldajalcu še 01.07. (nepretrgano 6 mesecev) boste upravičeni do celotnega dopusta in regresa. Načeloma se dopust porabi pri delodajalcu, kjer ste dobili pravico do njegove izrabe, vendar se z delodajalcem lahko dogovorita drugače.
Lp
marea