Stranka mi je ostala dolžna še iz meseca marca in vem, da mi ne bo plačala. Sedaj nameravam vložiti na sodišče predlog za izvršbo in kot vem se bo sodišče najprej obesilo s.p.-ju na poslovni račun in na to na premoženje, če ga ima. Ker bo s.p. obvestilo o blokadi prejel prej preden se bo blokada izvedla me zanima kaj sledi naprej glede na to, da denarja verjetno ne bo polagal na račun saj ga že sedaj ne - če ne oddaja DDV-ja že celo leto in ne obračunava prispevkov ter jih tudi ne plačuje... Ima pa bife, ki je sicer last očeta... Ali imam sploh kakšne možnosti za plačilo mojih storitve???
Hvala, NINA
IZVRŠBA -S.P.
Moderator: Mirko Zbačnik
Predlog za izvršbo morate predlagati proti dvema dolžnikoma - s.p.-ju in fizični osebi, za obe na vso premično in nepremično (če je v sorazmerju s terjatvijo) premoženje, denarna sredstva in druge pravice, pri fizični osebi tudi na plačo. Po pravnomočnosti sklepa predlagajte imenovanje izvršitelja, ki vas bo vodil dejansko izterjavo dolga (vseskozi jih je treba malo gnjavit). Seveda pa obstaja možnost, da nikoli ne boste poplačani, predvsem če dolžnik (oz. oba) ne prikazuje imetja, ga skriva, itd. Predhodno se pozanimajte, če ima nase napisan osebni avto ipd., v kolikor bi po pravnomočnosti sklepa dolžnik odtujeval svoje premoženje. Za pravilno sestavo predloga in vodenje skozi postopke se je najbolje obrniti na kakšnega pravnika ali odvetnika, laho kontaktirate tudi mene preko sporočila. V želji, da dobite svoj denar in da vam je nasvet kaj pomagal, vas lepo pozdravljam, Lucija.
Tudi mi smo že imeli tak primer. Ker imamo na računu navedeno, da je izdelek do plačila naša last, smo na policijsko postajo prijavili odtujitev tuje lastnine. Policija je naredila zapisnike in jih poslala tožilstvu, ki pa je primer rešilo v našo korist, vendar šele po letu in pol. Pri vsej zadevi naj omenim, da če ta sredstva niso visoka, je o nadaljnjem izterjanju dolga potrebno razmisliti. Naši zakoni so tako napisani, da vedno "tepejo"poštene ljudi.
Strinjam se z Zalam; po mojih izkušnjah so dolžniki očitno zaščiteni kot izumirajoča vrsta. Postopki so dolgotrajni, stroški visoki, rezultat negotov. Zakon nam nalaga, da moramo storiti vse, da izterjamo terjatve (izraz "v stilu dobrega gospodarja" me sili na bruhanje, ko se spomnim na svoje izkušnje - beri: stroške, ki sem jih imela, a mi jih ni nikoli nihče povrnil; prav nihče tudi ni odreagiral na očitna izmikanja mojih dolžnikov).ZALAM napisal/-a:Pri vsej zadevi naj omenim, da če ta sredstva niso visoka, je o nadaljnjem izterjanju dolga potrebno razmisliti. Naši zakoni so tako napisani, da vedno "tepejo"poštene ljudi.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt: