službena pot??

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tajrin
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

službena pot??

Odgovor Napisal/-a tajrin »

Pozdravljeni!

Vodilni v podjetju je združil prijetno s koristnim. Koristil je "menedžerski paket" (nočitev z zajtrkom ter zdravstveni pregledi - 3 dni) in obenem obiskal tudi poslovne partnerje.
Glede na to, da zaradi narave dela (precejšnji del delovnih dni) je okoli, se mu obračunava samo prehrana namesto dnevnic.
Sedaj pa ne vem kako bi mu to obračunala. V bistvu je imel zagotovljen 1 obrok in prenočišče. Kaj pa ostala prehrana? A mu obračunam dnevnico ali kaj drugega? :cry:
Mogoče kakšen predlog?

Lep pozdrav.
Tajrin
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Za poslovni del (sestanek s partnerji) se obračuna dnevnica zmanjšana za obrok, ostalo pa bi jaz obračunala kot boniteto.
Komentarji?
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Nekje sem pred časom zasledil, da ti managerski pregledi niso boniteta ampak so dejansko le zdravniški pregled. Ne spomnim se točno kje sem to zasledil. Če ima še kdo komentar na to temo...
tajrin
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Katrjin, kako bi vi to utemeljila znižano dnevnico, če pa se mu vedno obračunava samo dodatek za prehrano, ne pa dnevnice? V čem je tukaj razlika? Ali mogoče v tem, da je dejansko res bil od doma tri dni, ker ponavadi se še isti dan vrača domov?
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Saj mu vendar pripada dnevnica tudi v primerih ko je cel dan odsoten, kaj šele trije.
tajrin
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Glede na to, da je narava dela takšna, da je vsaki dan zunaj, se ravnam po tretji točki 4. člena Zakona o višini povračil stroškov, ki pravi:

(3) Če je narava dela takšna, da se v pretežni meri opravlja izven sedeža delodajalca in se delojemalec vsakodnevno vrača v kraj kjer prebiva, se v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja, ne glede na določbe prvega in drugega odstavka tega člena, ne všteva povračilo stroškov prehrane med delom, do višine in pod pogoji, ki so določeni v 2. členu te uredbe.

Samo ne mi zdaj rečt, da delam kaj narobe, ker grem naravnost, saj veste kam.
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Ne seveda delate pravilno.
Odgovori