urna osnova za delo
Moderator: Mirko Zbačnik
urna osnova za delo
Imam en problem, ki ga moram rešiti v eni urci in sicer, delam refundacijo zavodu in me zanima kako dobim urno osnovo za delo (limit), kot če bi tisti mesec delavec delal (izpolnjujem obrazec na straneh zzzs)
Hvala
Hvala
mnenje,
Če prav razumem, je delavec že dalj časa v bolniškem staležu. Jaz izračunam urno osnovo, kot če bi delavec delal tako, da vzamem zadnjo plačo, ko je še delal, torej tisto, ko je imel 100% izplačilo in bruto znesek delim s številom opravljenih ur. Urna postavka tako zajema osnovno plačo, vse dodatke (tudi stimulacije).
lp
Če prav razumem, je delavec že dalj časa v bolniškem staležu. Jaz izračunam urno osnovo, kot če bi delavec delal tako, da vzamem zadnjo plačo, ko je še delal, torej tisto, ko je imel 100% izplačilo in bruto znesek delim s številom opravljenih ur. Urna postavka tako zajema osnovno plačo, vse dodatke (tudi stimulacije).
lp
citat:Imam en problem, ki ga moram rešiti v eni urci in sicer, delam refundacijo zavodu in me zanima kako dobim urno osnovo za delo (limit), kot če bi tisti mesec delavec delal (izpolnjujem obrazec na straneh zzzs)
Če bi delal, bi verjetno dobil tudi stimulacijo, zato ne vidim vzroka, da bi za izračun urne postavke ne bila zajeta stimulacija.
V bistvu gre za to, da za nadomestilo za odsostnost za primer bolniške ne sme biti višje od plače, ki bi jo prejel, če bi delal.
lp
Če bi delal, bi verjetno dobil tudi stimulacijo, zato ne vidim vzroka, da bi za izračun urne postavke ne bila zajeta stimulacija.
V bistvu gre za to, da za nadomestilo za odsostnost za primer bolniške ne sme biti višje od plače, ki bi jo prejel, če bi delal.
lp
Kot jaz razumem stimulacijo, je lahko iz meseca v mesec različna. Torej če je delavec na bolniški potem težko ugotovite kolikšna bi bila stimulacija, če bi delal. Ker za stimulacijo morajo biti izdelani normativi ozr. pravila kdaj in pod kakšnimi pogoji lahko delavec prejme stumulacijo.
Zato menim, da stimulacija ne more biti vključena v kvoto, ki jo izračunate.
Prosim povejte še drugi.
Zato menim, da stimulacija ne more biti vključena v kvoto, ki jo izračunate.
Prosim povejte še drugi.