urna osnova za delo

Moderator: Mirko Zbačnik

omarica
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

urna osnova za delo

Odgovor Napisal/-a omarica »

Imam en problem, ki ga moram rešiti v eni urci in sicer, delam refundacijo zavodu in me zanima kako dobim urno osnovo za delo (limit), kot če bi tisti mesec delavec delal (izpolnjujem obrazec na straneh zzzs)

Hvala
roki
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a roki »

Urno osnovo dobite tako, da izračunate koliko bi delavec dobil plače na uro, če bi delal. Bruto delite z urami ( maj 184 h) in dobite urno postavko.

LP :)
omarica
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a omarica »

Joj, ste pa res hitri, najlepša hvala.

Lep dan še naprej
fiser
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenj Gradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a fiser »

mnenje,
Če prav razumem, je delavec že dalj časa v bolniškem staležu. Jaz izračunam urno osnovo, kot če bi delavec delal tako, da vzamem zadnjo plačo, ko je še delal, torej tisto, ko je imel 100% izplačilo in bruto znesek delim s številom opravljenih ur. Urna postavka tako zajema osnovno plačo, vse dodatke (tudi stimulacije).
lp
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Mene pa zanima ali je prav, da se zajema tudi stimulacija. Saj je stimulacija za tisti mesec ko je delal.

Tudi program imamo tako naravnan, da računa limit od bruto plače brez stimulacije.

Pa me res zanima kaj je prav.
marea
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a marea »

Jaz pa sem mnenja, da tukaj stimulacija ne bi smela biti vključena, saj je le ta vezana na opravljeno delo, se pravi, ko je delavec dejansko na delovnem mestu.

Lp
marea
fiser
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

citat:Imam en problem, ki ga moram rešiti v eni urci in sicer, delam refundacijo zavodu in me zanima kako dobim urno osnovo za delo (limit), kot če bi tisti mesec delavec delal (izpolnjujem obrazec na straneh zzzs)

Če bi delal, bi verjetno dobil tudi stimulacijo, zato ne vidim vzroka, da bi za izračun urne postavke ne bila zajeta stimulacija.
V bistvu gre za to, da za nadomestilo za odsostnost za primer bolniške ne sme biti višje od plače, ki bi jo prejel, če bi delal.
lp
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Kot jaz razumem stimulacijo, je lahko iz meseca v mesec različna. Torej če je delavec na bolniški potem težko ugotovite kolikšna bi bila stimulacija, če bi delal. Ker za stimulacijo morajo biti izdelani normativi ozr. pravila kdaj in pod kakšnimi pogoji lahko delavec prejme stumulacijo.

Zato menim, da stimulacija ne more biti vključena v kvoto, ki jo izračunate.

Prosim povejte še drugi.
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Se strinjam z .3739

Kaj pa če si je delavec v tistem mesecu prislužil destimulacijo oziroma negativno stimulacijo?

Lp,

MG
fiser
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Delavec, ki v tistem mesecu ni delal, ker je bil v bolniški, si ne more pridelati negativne stimulacije. Pred če bi delal je torej ČE. Torej, ČE bi delal, kar velika verjetnost, da bi si prislužil stimulacijo, če si jo je že prej.
lp
marea
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a marea »

Tudi jaz sem mnenja, da je ravno ta če vprašljiv, zato delavcu pripada stimulacija samo na dejansko opravljeno delo. Vprašanje je kako je upravičena višina stimulacije (če so lahko različni odstotki) če pa delavec sloh ni delal.
marea
fiser
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Razumeti je treba eno je obračun nadomestila za bolniško odsotnost, drugo pa je izračun urne postavke na zahtevanem obrazcu za refundacijo, za čas ČE bi delal. Pogovarjamo se namreč o tej postavki, ne pa o nadomestilu kot takšnemu.
lp
Odgovori