Davek od dohodka za pravne osebe

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
govze
Nov član
Nov član
Kraj: Ribnica

Davek od dohodka za pravne osebe

Odgovor Napisal/-a govze »

Zdravo!

Zanima me kje na internetu bi lahko dobil obrazec za davek od dohodka za pravne osebe?

lp mico
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Pozdravljen!

Se spet "srečava". A ga potrebuješ za maturo? Tukaj imaš link za celotno področje (obrazec DDPO, metodologijo za izpolnjevanje in celo program za vnos podatkov . . .)

http://www.durs.gov.si/index.php?id=9180

Uporabi ga koristno!
govze
Nov član
Nov član

Ne ta mesec sem prevzel blagajniško funkcijo v Vaškem kolesarkem klubu in smo dobili poziv, da predložimo na davčno obračun davka od dohodkov pravnih oseb.

In ker tega, prejšni blagajnik ni oddal moram to postoriti jaz, drugače bomo še kako kazen dobil.

Problem pa nasatane ker sem novinc :mrgreen: , zato me zanima sledeče:
- klub je bil lani ustanovljen le 2 meseca (natančneje od 2.11)
- imeli niso nobenih dohodkov, ampak le 2.600 sit bančnih stroškov

Torej:
- jaz moram iz tiste strani sprintat obrazec za davek od dohodka (pdf)
- ga izpolniti in oddati

Je to vse, ali sem kaj pozabil?

lp mico

ps.
Matura poteka super, bal sem se samo slovenščine, pri kateri sem danes potegnil Prešernovo Zdravljico, tok da je šlo gladko. :mrgreen: :wink:
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Tako enostavno pa to ni. Predpostavljam, da je vaš vaški klub organiziran kot društvo in da se ukvarjate z nepridobitno dejavnostjo. Poišči na forumu odgovore na to temo.
Sicer pa razen obrazca davka iz dohodkov, oddaš tudi Bilanco stanja in Izkaz poslovnega izida. Bilanco stanja in izkaz poslovnega izida bi kot društvo morali tudi oddati AJPES-u.
Pomagaj si s kakšno strokovno osebo, ki domuje v tvoji bližini. Vem, da ti bo rada pomagala.
Pozdrav!
govze
Nov član
Nov član

Ja ta klub je organiziran kot društvo, ki se ukvarja z nepriodobitno organizacijo. Izkaz poslovnega izida in Bilanco stanja so že predložili v zahtevanem roku, tako da je to urejeno (sm jim še sam pomagal), na davek od dohodka pa so/smo čisto pozabili :mrgreen: .

Če mi kaj ne bo jasno pa se bom obranil kar na davčno, ker se itak vsak dan mimo vozm.

hvala & lp :wink:
Odgovori