Res prosim- pomagajte mi - PLAČA V RAČUNOVODSTVU

Moderator: Mirko Zbačnik

PRLEK27
Novinec
Novinec

Res prosim- pomagajte mi - PLAČA V RAČUNOVODSTVU

Odgovor Napisal/-a PRLEK27 »

Računovodski servis ( s.p.) z 4 zaposlenimi :

Delavka opravlja oz. knjiži dvostavno, knjiži prejete in izudane fakture, ureja saldakonte. Ne dela plač, ne sestavlja ddv-o ( pomaga pri kontroli), ne sestavlja zaključnih računov.
Plačo ima 180.000,00 sit bruto + prevoz na delo (prehrana zagotovljena na delovnem mestu).
Delavka pravi da ni dovolj. Koliko pa naj dam, menim da nima ravno slabe plače!
Prosim pomagajte!!
PRLEK27
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Ali je težko dobiti nekoga ki bi delal za tak denar. Saj je vendar dovolj srednješolska izobrazba. Nekateri res mislijo da se jim bo cedil med in mleko če bodo šli na svoje.
PRLEK27
Novinec
Novinec

Sem enakega mnenja, le da ona misli drugače. Odpovedni rok ima 3 mesece saj je zaposlena za nedoločen čas, priznano ima VI. stopnjo izobrazbe, plačo dobi redno 15 v mesecu, regres je že bil izplačan , dopust dobi brez problemov, razen v času zaključnih računov.

Saj dela dobro, nimam pripomb, ampak ne vem od kot ji ideja da ima slabo plačo!

Prosim še za kako mnenje! Hvala
PRLEK27
katrijn
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a katrijn »

Za VI stopnjo izobrazbe to ni kaj pretirano visoka plača. Plača pa ne bi smela biti edino merilo zadovoljstva. Morda pa jo moti kaj drugega in ne plača?
dormana
Novinec
Novinec

premajhna plača

Odgovor Napisal/-a dormana »

Navedena plača se mi zdi bistveno premajhna, saj predstavlja cca 125.000 neto, kar je za VI. stopnjo in delo, ki ga opravlja po mojem mnenju premalo. Normalna plača za tako delo s to stopnjo izobrazbe je 180.000 neto.

lp
PRLEK27
Novinec
Novinec

Da ne bo pomote, v delovno razmerje je bila sprejeta in delovno mesto je bilo razpisano za V. stopnjo. Ker je dobra delavka sem ji sam priznal VI. stopnjo!

Navezala pa se je na bivšo sodelavko, ki pa je zaradi poteka pogodbe pač morala oditi.

Ona navaja, da v drugih servisih imajo boljše plače. To je problem!
PRLEK27
dormana
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a dormana »

V računovodskih servisih imajo po mojih podatkih od 180.000 za enostavnejša dela do 350.000 (za bolj zahtevna) in več neto plače.

lp
pleckod
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a pleckod »

Kot nosilec dejavnosti oz. računovodskega servisa mi na mesen ne ostane več kot 300.000,00 sit neto. S tem da sem za vse odgovoren, tako da delvcem take plače ne morem dati in ne vem zakaj bi jo.
Verjetno se otakih plačh pogovarjajo v državnih podjetjih in kakih večjih korporacijah ne pa v majhnih s.p.-jih.

Od kot vam ta podatek. Mislim da 180.000,00 bruto ni malo, hrati pa tudi veliko ne. A za to da samo delaš in nimaš velike odgovornosti je dovolj.

Naj odgovori nekdo ki je delodajalec!!!!!
Zgaga
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Zgaga »

dormana napisal/-a:V računovodskih servisih imajo po mojih podatkih od 180.000 za enostavnejša dela do 350.000 (za bolj zahtevna) in več neto plače.

lp
Kje to? Pa jemljejo še koga v službo? :angel:
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Se strinjam, da 180.000,00 bto zadošča za knjigovodska dela brez odgovornosti. Razmišljam, da bi zaprla s.p. in se raje zaposlila pri vas. :lol:
DECO
ajnos
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Re: Res prosim- pomagajte mi - PLAČA V RAČUNOVODSTVU

Odgovor Napisal/-a ajnos »

PRLEK27 napisal/-a:Računovodski servis ( s.p.) z 4 zaposlenimi :

Delavka opravlja oz. knjiži dvostavno, knjiži prejete in izudane fakture, ureja saldakonte. Ne dela plač, ne sestavlja ddv-o ( pomaga pri kontroli), ne sestavlja zaključnih računov.
Za to kar dela ima čist povprečno dobro-slabo plačo (seveda je žal tudi razlika ali je ta plača izplačana nekomu v LJ ali v MS)... in če pride ob uri in gre ob uri ... potem ne more pričakovati kaj dosti več, to je pač knjigovodska realnost in ji še kar dosti manjka do računovodstva, ki zajema tudi samostojno izdelavo obračunov.

Če je dobra delavka velja razmisliti o dvigu zahtevnosti in s tem tudi plače, kar pa je seveda odvisno od ambicij vaju dveh - delodajalca in delojemalca.

LP
A
PRLEK27
Novinec
Novinec

Hvala vsem za odgovore.

Malo za šalo: Iz tega sledi, da je najbolje zapreti s.p. in se zaposlit nekje v "državni" službi!! Ali pa raje zaposlit kje v kakem večjem računovdksem servisu!

Lep dan vsem!
PRLEK27
Odgovori