davčno obdobje koledarsko polletje
Moderator: Mirko Zbačnik
davčno obdobje koledarsko polletje
Mogoče kdo ve če si davčni zavezanec za katerega je predpisano davčno obdobje koledarsko polletje kdaj oddaš obračun DDV? Ali je to junij in december ali vsake tri koledarske mesece? 36.člen mi ni lih najbolj jasen. Hvala za odgovor.
Saj ne, da se na to prav dobro zastopim ampak, če gre za koledarsko polletje (naj bi blo enako pol leta= 6 mesecev).
Pomeni, da je za davčnega zavezanca predpisano davčno obdobje 6 mesecev.
In 2. odstavek 38. člena pravi, da je davčni zavezanec dolžan predložiti obračun, do zadnjega dne naslednjega meseca po poteku davčnega obdobja.
Polletni obračun je treba oddati do 31.07. (za obdobja od 1-6) in do 31.01. (za obdobja od 7-12).
Mislim, da bi tko moglo bit prav.
LP Debby
Pomeni, da je za davčnega zavezanca predpisano davčno obdobje 6 mesecev.
In 2. odstavek 38. člena pravi, da je davčni zavezanec dolžan predložiti obračun, do zadnjega dne naslednjega meseca po poteku davčnega obdobja.
Polletni obračun je treba oddati do 31.07. (za obdobja od 1-6) in do 31.01. (za obdobja od 7-12).
Mislim, da bi tko moglo bit prav.
LP Debby
Jaz razumem tako, da šestmesečnih davčnih zavezancev, ki poslujejo z EU ni - torej postanejo avtomatično trimesečni.
Lepo prosim pa če mi kdo razloži kako oddajajo obračun DDV trimesečni ali šestmesečni zavezanci (ni prometa z EU) v tem prvem obdobju. ALi moramo narediti
- posebej obračun za april oz. jan-apr. in posebej za maj-junij.
- Oziroma samo skupnega,
- oziroma pred 1.5. posebej in potem še skupnega.
Hvala
Lepo prosim pa če mi kdo razloži kako oddajajo obračun DDV trimesečni ali šestmesečni zavezanci (ni prometa z EU) v tem prvem obdobju. ALi moramo narediti
- posebej obračun za april oz. jan-apr. in posebej za maj-junij.
- Oziroma samo skupnega,
- oziroma pred 1.5. posebej in potem še skupnega.
Hvala