Izplačilo regresa za letni dopust.

Moderator: Mirko Zbačnik

luzerka
Novinec
Novinec
Kraj: koper

izplacilo regresa

Odgovor Napisal/-a luzerka »

Pozdravljeni,

rabila bi vaso pomoc. Lansko leto sem bila zaposlena od 27.06.05, pred tem sem bila student. To je bila moja prva zaposlitev in sicer s 3 meseci poskusne dobe (katera je pretekla 27.09.05), kasneje pa za nedolocen cas. Po 5 misecij in 4 dneh (01.12.05) sem sklenila novo pogodbo pri novem delodajalcu.

Torej v lanskem letu sem bila zaposlena 6 mesecev in 4 dni vsega skupaj, vendar pri prvem delodajalcu 5 mesecev in4 dni, pri drugem pa 1 mesec. Pri prvem delodajalcu sem izkoristila 6 dni dopusta.

Zanima me kdo mi mora izplacati regres za lansko leto in ali celi regres ali sorazmerni delez?

Hvala za vase odgovore, za katere se ze vnaprej zahvaljujem

LP
Katja
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Lanski regres sta vam dolžna izplačati oba, sorazmerno (izhajam iz tega, kar se dogaja v praksi). Tu ne gre za to, koliko dopusta ste izkoritili, pač pa koliko pravice ste ga imeli koristiti. Načeloma pa vam je že lani pripadal celoten regres, ko ste z neprekinitvijo nadaljevali pri drugem delodajalcu in izpolnili dobo šestih mesecev. A v takih primerih je ZDR sila nedorečen, delodajalci pa tudi.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a metalica »

Neglede na to, da smo regres v višini 122600 že izplačali, je potrebno izplačati še razliko do 145000 skladno z doseženim dogovorom.
Lep pozdrav.
metalica
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Če je delavec zaposlen do 30.6., se pravi, da mu preneha delovno razmerje s 1.7., mu pripada regres v celoti. Mi smo imeli tak primer in na inpekciji za delo dobili tak odgovor, ter izplačali regres v celoti. Odslej zaposlujemo do 29.6.
DECO
[YuGo]
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a [YuGo] »

Torej, jaz sem tudi do vključno 30.06., a nisem dobil celega, še polovico sem dobil le od 122.600.

Zakoni v naši državi so pač :roll:
luzerka
Novinec
Novinec
Kraj: koper

regres

Odgovor Napisal/-a luzerka »

pozdravljeni,

kaj mi lahko kdo pove koliko je bil minimalni regres za lansko leto?

hvala za vas odgovor
Odgovori