dohodnina..dons dobil izpis..SOKIRAN

Moderator: Mirko Zbačnik

crx
Novinec
Novinec

dohodnina..dons dobil izpis..SOKIRAN

Odgovor Napisal/-a crx »

dobr dan.prejle grem na posto d dvignem izpis za dohodnino.odprem in vidm d sm dobu poloznco za 40 tisoc sit.

:sjezen: :sjezen:

k sm pa racunu z programom na ki je bil na internetu pa mi je napisal vracilo dohodnine v vrednosti malo cez 40 tisoc sit.

zdj pa men res ni cist nc jasn.k res nimam blage o tej dohodnini bi prosu nekoga s tuki ce bi mi lahko pomagu mu na privat spisem vse podatke o placi itd.

prosm pomagajte. :( :(
crx
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a crx »

bom kr napisal pa nnj en k se bl spozna izracuna mogoce sm jz v zelo veliki zmoti:

1101--dohodek:783,292 , akontacija dohodnine:56,596 , prispevki za socialno varnost 173,904.........1102 dohodek:3,600....3100 dohodek:8.488

a je to dovolj??
crx
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a crx »

Bruto dohodki iz leta 2005: 795.380 SIT
Bruto dohodki iz drugih let: 0 SIT
Bruto dohodki skupaj: 795.380 SIT

ZMANJŠANJE DOHODKOV
Normirani ali dejanski stroški: 0 SIT
Prispevki iz leta 2005: 173.904 SIT
Prispevki iz drugih let: 0 SIT
Zmanjšanje dohodkov skupaj: 173.904 SIT

DAVČNA OSNOVA BREZ OLAJŠAV
Osnova iz leta 2005: 621.476 SIT oni so mi izracunal osnovo 609.046
Osnova iz drugih let: 0 SIT po stopnji 16%..............97.447
Osnova skupaj: 621.476 SIT

DAVČNE OLAJŠAVE
Splošna olajšava: 564.400 SIT
Olajšave A (prijavljene): 80.000 SIT
Olajšave A (dovoljene): 12.429 SIT
Olajšave A (upoštevane): 12.429 SIT
Olajšava B (prijavljena): 0 SIT
Olajšava B (dovoljena): 12.429 SIT
Olajšava B (upoštevana): 0 SIT
Olajšava C (prijavljena): 0 SIT
Olajšava C (dovoljena): 24.859 SIT
Olajšava C (upoštevana): 0 SIT
Olajšava D: 0 SIT
Olajšava za pokojninsko zavarovanje: 0 SIT
Olajšava za invalidnost: 0 SIT
Olajšava za študente: 0 SIT
Olajšava za starejše: 0 SIT
Olajšave za vzdrževane družinske člane: 0 SIT
Davčne olajšave skupaj: 576.829 SIT

DAVČNA OSNOVA
Davčna osnova brez ojalšav: 621.476 SIT
Zmanjšanje davčne osnove za olajšave: 576.829 SIT
Osnova za izračun dohodnine: 44.646 SIT

DOHODNINA
ODMERJENA DOHODNINA: 7.143 SIT
PLAČANA AKONTACIJA DOHODNINE: 56.596 SIT
VRNJENO DOBITE: 49.452 SIT

men tole vn vrze..kje sm ga loh tok usrov
roki
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a roki »

Pozdravljeni.

Če vaše podatke na hitro preletim, je edina možnost, da morate plačati dohodnino to, da so se na DURS-u, pri vnašanju podatkov - zmotili.
Dajte še enkrat prekontrolirat podatke, ki ste jih navedli v napovedi
dohodnine in kaj je s podatki na odločbi.

Imate možnost pritožbe.

Če so podatki takšni, kot ste jih navedli v sporočilu, potem ni šanse,da morate kaj plačati, pač pa dobite nazaj.

LP :)
iris23
Novinec
Novinec
Kraj: ilirska bistrica

Odgovor Napisal/-a iris23 »

Pozdrav!
Kot je meni znano je potrebno odločbo dursa plačati kljub temu da se pritožite. Sploh pa na odločbi piše kako so vam izračunali dohodnino za plačilo.
Vaše podatke sem šla izračunavat v programu pa mu je dalo da dobite vrnjeno 48.966 sit. Razen če niste imeli še kakšnih drugih prihodkov.

ODLOČBO PREGLEJTE, kaj vam je durs uvrstil med prihodke. Aja kakšen status pa imate?
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Kaj pa če ste prejeli plačilni nalog za vračilo dohodnine? Glede na vaše podatke (in ob predpostavki, da nimate drugih posebnosti) ni doplačila dohodnine, ampak vračilo, kot ste že tudi sami ugotovili. Hkrati z odločbo ste prejeli tudi izpisane vse podatke, ki so bili osnova za izračun dohodnine. Preverite jih s tistimi, ki jih imate v svoji davčni napovedi, nato pa se pravočasno pritožite.

Lep pozdrav!
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Preverite, a mogoče niste zamenjali podatka dohodnina s prispevki. V poročilih, ki smo jih posredovali delavdcem, je bil lahko drugačen vrstni red :spomezik: .
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
crx
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a crx »

ja su prvic prasat u sluzbo ka je to..je rekla d mi niso splosne olajsave uposteval.grem na davcno pokazem recem to je cist sfalen..gleda....in isto ugotovi d mi niso splosne olajsave uposteval pol prbije ja to so studentje k so vpisval d so se kao zmotil sm si mislu (eh raj no comment).no in pol mi prbije naj napisem prtozbo d ne bo treba nc kolkov ne nc d nj sm prnesem prtozbo.a mi kdo lahko k pritozbe mi res ne grejo na hitr mal spise kk bi prtozbo napisu.

****************************.. :x :sjezen:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Vem, da ste jezni, mogoče upravičeno. A tudi referentke so tako ljudje kot mi. Ob poplavi dela, ki ga imajo ob vnašanju dohodninskih napovedi, se zgodijo tudi napake. Mislim, da tu država neposredno nima nič, čeprav se tudi jaz in kolegi računovodje večkrat kot ne, jezimo nanjo, predvsem zaradi obilice sprememb zakonov in nedorečenosti le-teh. Saj ni potrebno veliko filozofirat - na DURS naslovljen dopis, z Zadevo: pritožba na odmero dohodnine, kratko navedite, da dajate pritožbo na obračun, v dopisu navedite, kaj sumite, da je narobe in to je to. Z lepo besedo se da vse uredit, tudi na davčni :spomezik: .

Saj bo, .. bo bolje.
Nazadnje spremenil Mirko Zbačnik, dne 22 Jun 2006, 16:15, skupaj popravljeno 1 krat.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
crx
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a crx »

se da uredit...sm k vcer k sm bil zivcn in pol noru doma to pa nben ne ve tm na davcni :?

no ja prehitr me razjezijo take zadeve...no hvala vsem za odgovore.

lp dejan :D
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Mene pa razjezi tak način pisanja. Kot bi brala pošto od svojega najstnika.
DECO
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

DECO se popolnoma strinjam z vami. Ne glede na uporabo slanga v privatnih razgovorih, menim, da je potrebno določeno "spoštovanje" do udeležencev foruma. Kar pomeni, da se vsakdo potrudi postaviti svoje vprašanje v razumljivem "jeziku" (ne mislim v pravilni knjižni slovenščini).

V pojasnjevanju (če sem se seveda dokopala do pravilnega bistva) crx navaja tudi: "mi niso splosne olajsave uposteval pol prbije ja to so studentje". Iz tega je mogoče razbrati, da je bil crx določeno obdobje najbrž študent in so njegovi starši uveljavljali posebno olajšavo za vzdrževanega družinskega člana. V tem primeru je jasno, da crx ni upravičen do splošne olajšave v sorazmernem delu časa vzdrževanja.

Lep pozdrav!
Odgovori