Ali mi lahko kdo pomaga pri izračunu obroka za administrativno prepoved za delavko, ki dela skrajšani delovni čas - 25 ur/teden?
znesek za izvršbo 1.628.013,50 SIT
osnovna plača delavke 76.625 SIT bruto
Koliko ji lahko trgamo na mesec? Če bi bila za polni delovni čas bi ji moralo ostati najmanj 70% minimalne plače. Kako pa bi lahko izračunala za delavko s skrajšanim delovnim časom?
Hvala za vse vaše odgovore.
Tanja
administrativna prepoved
Moderator: Mirko Zbačnik
Nič ji ne morete trgati, ker je njena plača že tako ali tako manjša od minimuma. Skarjšani delovni čas na to ne vpliva.
Jaz bi na vašem mestu administrativnoprepoved vrnila pošiljatelju z obrazložitvijo, da so njeni dohodki manjši od minimuma in priložila specifikacijo izplačil za zadnje leto.
Lp,
MG
Jaz bi na vašem mestu administrativnoprepoved vrnila pošiljatelju z obrazložitvijo, da so njeni dohodki manjši od minimuma in priložila specifikacijo izplačil za zadnje leto.
Lp,
MG
bolj je to problem, ker sem našemu delavcu odtegnila pač po sklepu do minimalne plače, od ostanka plače (vse) pa so mu odtegnili na banki, tako da je dobil plačo 0 SIT, oz. na TR nima nič. Ni samo problem prehrana in prevoz, ampak celoten dohodek v tem mesecu.
Ali je možno, da se mu na podlagi iste izvršbe odteguje od plače istočasno pa mu banka iz TR pobere vse prilive.
Še enkrat hvala, ne vem kako naj mu pomagam.
LP
Ali je možno, da se mu na podlagi iste izvršbe odteguje od plače istočasno pa mu banka iz TR pobere vse prilive.
Še enkrat hvala, ne vem kako naj mu pomagam.
LP