administrativna prepoved

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tanja2006
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenija

administrativna prepoved

Odgovor Napisal/-a tanja2006 »

Ali mi lahko kdo pomaga pri izračunu obroka za administrativno prepoved za delavko, ki dela skrajšani delovni čas - 25 ur/teden?

znesek za izvršbo 1.628.013,50 SIT
osnovna plača delavke 76.625 SIT bruto

Koliko ji lahko trgamo na mesec? Če bi bila za polni delovni čas bi ji moralo ostati najmanj 70% minimalne plače. Kako pa bi lahko izračunala za delavko s skrajšanim delovnim časom?

Hvala za vse vaše odgovore.

Tanja
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Nič ji ne morete trgati, ker je njena plača že tako ali tako manjša od minimuma. Skarjšani delovni čas na to ne vpliva.

Jaz bi na vašem mestu administrativnoprepoved vrnila pošiljatelju z obrazložitvijo, da so njeni dohodki manjši od minimuma in priložila specifikacijo izplačil za zadnje leto.

Lp,

MG
tyna
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a tyna »

Ali lahko jaz na to temo vprašam, kaj narediti delavcu, ki mu po sklepu o izvršbi trgajo od osebnih prejemkov - plače, hkrati pa mu je odtegnila tudi banka pri nakazilu tega ostanka plače.

Če mogoče kdo ve za kakšen nasvet, se mu že vnaprej zahvaljujem

LP Vladka
MG
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a MG »

Ja to pa je problem. Pri delodajalcu ti lahko namreč trgajo samo od plače ne pa tudi od prevoza, prehrane, potnih stroškov za službene poti, regresa. Na banki pa ti trgajo od vseh prilivov.

Rešitev je, da se z delodajalcem dogovorite, da vam zgoraj naveden stroške izplačuje v gotovini.

Lp,

MG
tyna
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a tyna »

bolj je to problem, ker sem našemu delavcu odtegnila pač po sklepu do minimalne plače, od ostanka plače (vse) pa so mu odtegnili na banki, tako da je dobil plačo 0 SIT, oz. na TR nima nič. Ni samo problem prehrana in prevoz, ampak celoten dohodek v tem mesecu.

Ali je možno, da se mu na podlagi iste izvršbe odteguje od plače istočasno pa mu banka iz TR pobere vse prilive.

Še enkrat hvala, ne vem kako naj mu pomagam.

LP
MG
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a MG »

Ne banka mu mora izplačati minimum.( Mislim, da je trenutno nekaj čez 85.000 ) Naj gre na banko in se pritoži.

LP,

MG
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a nina0 »

Ja zakaj pa mu je banka trgala? Če je to iz naslova izvršb potem ni pravilno, če pa je iz naslova trajnikov....

LP NINA
Odgovori