REGRES V DRUŠTVU

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

REGRES V DRUŠTVU

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Oseba je zaposlena v društvu za 4 ure dnevno. Kakšen je minimalen znesek regresa, ki si ga lahko izplača. Šifra dejavnosti društva je 91.330 (Dejavnosti drugih organizacij). :?:
MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Pri polovični zaposlitvi je regres enak kot če bi bila zaposlitev polna. Če delavec dela pri dveh delodajalcih po polovičen čas pa si delodajalca strošek razdelita.

Lp,

MG
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

To vem. Oseba je zaposlena samo v tem društvu. Zanima me, kakšen je minimalen regres za to dejavnost :?:
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Jaz imam le eno društvo, ki zaposluje delavce in uporabljajo kol.pog.zdrav.in soc.varstva (prej so sledili splošni kol.pog.za negospodarske dejavnosti). Regres izplačujejo v višini, ki velja za javni sektor (letos 149.000).
Ko sem lani na seminarju za društva spraševala svetovalko za to področje, mi je povedala, da društva niso ne tič, ne miš: ne spadajo ne pod javni sektor, pod gospodarstvo pa nočejo; najbolje da je, da se že v statutu odločijo, kateri kol.pog.bodo sledili in se potem tega držijo.
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja

Torej, če se ne bodo opredelili, velja za njih SKP in je minimalni regres okoli 145.000 sit. Verjetno pa si lahko delavka izplača regres do 70% povpr. plače - enako kot v podjetjih - ne da bi se obračunali prispevki?
Hvala za pomoč in lp :)
Odgovori