Nabavili smo OS in že naslednji dan ugotvili, da ga bo treba zamenjati za drug model.
Imam račun za prvo OS, dobropis za to OS, in račun za drugo OS.
Tudi plačani sta bili obe OS, in za prvo OS so nam znesek vrnili na TRR.
Kako najbolj enosatvno poknjižim?
Ne bi rada preveč zakomplicirala zaradi kasnejšega obračuna amortizacije, kasnejših olajšav pri DDPO..
Mislila sem knjižiti prvo OS na 047(in si odbijati DDV) po prbem računu,
nato dobropis 047 storno in storno DDV za isti znesek, drugi račun pa 047 (in DDV), in renos iz 047 na 040. Prvega OS sploh ne bi zavedla med OS,ker ga dejansko nismo uporabljali .Bo tako v redu?
Vračilo OS in knjiženje
Moderator: Mirko Zbačnik
Mi imamo OS od novembra 2006 v uporabi, ker ne deluje dobro ga
bomo vrnili in dobili drug model z določenim doplačilom. V davčno knjigo
knjižim dobropis in nov račun, to mi je jasno, kako pa z amortizacijo? Ne vem če razmišljam prav, jaz bi amortizacijo upoštevala do maja na starem OS, nato bi ga izločila iz knjige OS in vnesla novega od katerega bi
upoštevala amortizacijo od junija? Ali je potrebno še kaj?
Hvala in lep dan, Naji
bomo vrnili in dobili drug model z določenim doplačilom. V davčno knjigo
knjižim dobropis in nov račun, to mi je jasno, kako pa z amortizacijo? Ne vem če razmišljam prav, jaz bi amortizacijo upoštevala do maja na starem OS, nato bi ga izločila iz knjige OS in vnesla novega od katerega bi
upoštevala amortizacijo od junija? Ali je potrebno še kaj?
Hvala in lep dan, Naji
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Paziti moramo na novost; OS se amortizira po novem z naslednjim mesecem, ko je bilo nabavljeno. Če pa je bilo vrnjeno, po mojem ni bilo nabavljenoEvida napisal/-a:OS se evidentira v knjigi OS ko ga daš v uporabo. Če OS niste dali v uporabo ga tudi v evidenco OS ni treba vpisovati.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko