regres - določen čas

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
lenka
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

regres - določen čas

Odgovor Napisal/-a lenka »

Zaposlili smo osebo s 1. aprilom 2006 za določen čas 6 mesecev. Koliko in kdaj moramo izplačati regres? :oops:
hvala. Lenka
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Vse zavisi od tega, koliko ima ta oseba nepretrganega dela skupaj tudi s prejšnjim delodajalcem. Če bi bila to njena prva zaposlitev, ali če bi bil med zaposlitvami premor, bi mu pri vas pripadal sorazmeren del dopusta in regresa (1/2). Če pa gre za kontinuirano zaposlitev, izpolni pravvico do regresa, ko mu preteče 6 mesecev skupne delovne dobe. se pravi, če bi ta pogoj izpolnil pri vas, ste vi tisti, ki mu morate regres izplačat.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
DenisH.
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a DenisH. »

Pozdravljeni,

še sam imam eno vprašanje, ki sem ga dobil na mail od znanca, pa se ne znajdem :oops:
kaj se zgodi v takem primeru? :

V določenem podjetju, ki je razdeljeno na dva dela (matično in hčerinsko) sem bil zaposlen v matični enoti eno leto in pol in letos sem bil tam do 31.01.2006. Nato smo podpisali sporazumno odpoved, zato da sem prešel na hčerinsko podjetje, saj sem pričel opravljati druge naloge, ki so spadale pod okrilje le te. Tam sem podpisal 3 mesečno pogodbo za določen čas, ki se je iztekla 31.04.2006. Po tem sem to podjetje zapustil, saj sem se preusmeril v drugo dejavnost.

Zanima me ali imam jaz kakšno pravico do regresa in če v kolikšni meri.

Hvala za pomoč :)
D.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

1/12 imate pravico na matičnem in 3/12 na hčerinskem podjetju.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori