Kdaj mi pripada sorazmerni delež regresa?
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Klemn Klemn
- Nov član

- Kraj: Ljubljana
- Kontakt:
Kdaj mi pripada sorazmerni delež regresa?
Spostovani,
Zaposlil sem se 1.10.2005 in delam se danes v tem istem podjetju, regres bomo dobili 30.6.2006, pa me zanima ali bom dobil tudi kaj sorazmernega deleza za tri mesece v dela v letu 2005 ali ne? je pa to moja prva zaposlitev. Istočasno me pa zanima ko ostanes brezposeln in delas celo leto vendar, ti pogodbe ne podaljsajo, kaj ti pripada kaksno nadomestilo za brezposelnost in koliko ali socialna pomoč? prosim za odgovore in hvala
Zaposlil sem se 1.10.2005 in delam se danes v tem istem podjetju, regres bomo dobili 30.6.2006, pa me zanima ali bom dobil tudi kaj sorazmernega deleza za tri mesece v dela v letu 2005 ali ne? je pa to moja prva zaposlitev. Istočasno me pa zanima ko ostanes brezposeln in delas celo leto vendar, ti pogodbe ne podaljsajo, kaj ti pripada kaksno nadomestilo za brezposelnost in koliko ali socialna pomoč? prosim za odgovore in hvala
-
Klemn Klemn
- Nov član

- Kontakt:
Lanski regres bi vam morali izplačati do konca lanskega leta.
Če vam ga še niso jih opomnite na to. Ker ga pa verjetno niso obračunali lani pa jim to ne gre v stroške a to je njihov problem.
Če vam ga še niso jih opomnite na to. Ker ga pa verjetno niso obračunali lani pa jim to ne gre v stroške a to je njihov problem.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Vsekakor vam pripada sorazmeren del regresa za lansko leto, ne glede na to, ali so ga obračunali ali ne. Res je njihov problem, če stroška regresa ne bodo mogli dati v letošnje stroške davčne bilance. 
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Klemn Klemn
- Nov član

- Kontakt:
Ja pa ali je v praksi da sorazmerni delez regresa za lansko leto izplačajo skupaj z letosnjim regresom ali ne?
In verjetno mi ne bodo podaljsali zaposlitve in bom konec septembra brezposeln kaj moram storiti in ali lahko pričakujem kaksno nadomestilo plače in če koliko procentov? hvala vsem se enkrat za odgovore
In verjetno mi ne bodo podaljsali zaposlitve in bom konec septembra brezposeln kaj moram storiti in ali lahko pričakujem kaksno nadomestilo plače in če koliko procentov? hvala vsem se enkrat za odgovore
V praksi bi vam oni morali že izplačati lanski regres. Če že niso pa ga morajo čim prej.
Kar se tiče nadomestila je najbolje, da pokličete Zavod RS za zaposlovanje.
Kar se tiče nadomestila je najbolje, da pokličete Zavod RS za zaposlovanje.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net
-
Klemn Klemn
- Nov član

- Kontakt:
Odvisno od tega koliko delovne dobe imate toliko časa boste nadomestilo prejemali, razen če niste sami šli iz podjetja.
LP, Jam
www.informatiki-on.net
www.informatiki-on.net