Kdaj mi pripada sorazmerni delež regresa?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Klemn Klemn
Nov član
Nov član
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Kdaj mi pripada sorazmerni delež regresa?

Odgovor Napisal/-a Klemn Klemn »

Spostovani,
Zaposlil sem se 1.10.2005 in delam se danes v tem istem podjetju, regres bomo dobili 30.6.2006, pa me zanima ali bom dobil tudi kaj sorazmernega deleza za tri mesece v dela v letu 2005 ali ne? je pa to moja prva zaposlitev. Istočasno me pa zanima ko ostanes brezposeln in delas celo leto vendar, ti pogodbe ne podaljsajo, kaj ti pripada kaksno nadomestilo za brezposelnost in koliko ali socialna pomoč? prosim za odgovore in hvala
DECO
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a DECO »

Za leto 2005 bi morali dobiti 3/12 regresa, za letos pa vam bo 30.6. pripadal celoten regres.
DECO
Klemn Klemn
Nov član
Nov član
Kontakt:

Spostovani,
ja kdaj pa bi moral dobiti izplačano 3/12 za leto 2005? hvala se enkrat.
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Lanski regres bi vam morali izplačati do konca lanskega leta.
Če vam ga še niso jih opomnite na to. Ker ga pa verjetno niso obračunali lani pa jim to ne gre v stroške a to je njihov problem.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Vsekakor vam pripada sorazmeren del regresa za lansko leto, ne glede na to, ali so ga obračunali ali ne. Res je njihov problem, če stroška regresa ne bodo mogli dati v letošnje stroške davčne bilance. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Klemn Klemn
Nov član
Nov član
Kontakt:

Ja pa ali je v praksi da sorazmerni delez regresa za lansko leto izplačajo skupaj z letosnjim regresom ali ne?
In verjetno mi ne bodo podaljsali zaposlitve in bom konec septembra brezposeln kaj moram storiti in ali lahko pričakujem kaksno nadomestilo plače in če koliko procentov? hvala vsem se enkrat za odgovore
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kontakt:

V praksi bi vam oni morali že izplačati lanski regres. Če že niso pa ga morajo čim prej.
Kar se tiče nadomestila je najbolje, da pokličete Zavod RS za zaposlovanje.
Klemn Klemn
Nov član
Nov član
Kontakt:

Zakaj bi klical ce trenutno se imam sluzbo, zato pa sprasujem, ce kdo kaj več ve, kaj narediti ko zgubis sluzbo in vem, da cimprej najti drugo, ampak ce ne gre, kaj ni nobenih nadomestil, saj nekaj casa? hvala in lp
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kontakt:

Odvisno od tega koliko delovne dobe imate toliko časa boste nadomestilo prejemali, razen če niste sami šli iz podjetja.
Odgovori