Malo mimo, ampak vseeno vprašam ( regres seveda )

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
laral
Začetnik
Začetnik

Malo mimo, ampak vseeno vprašam ( regres seveda )

Odgovor Napisal/-a laral »

Stvar je sledeča.
Zaposlena sem na dveh firmah hkrati. Na eni 2 uri dnevno, na drugi 6 ur, tak da spravim tedensko skupaj 40 ur.
Firma, na kateri sem zaposlena 6 ur dnevno, mi je že izplačala regres 150.000 bruto, enako kot vsem zaposlenim, ki delajo polni delovni čas. Niso mi dali nekega sorazmernega zneska.
Zdaj bo regres na firmi, kjer delam 2 uri, pa mi je direktor rekel, naj si izračunam sorazmerni delež, torej ga dobim nekje 37.250,00 sit bruto.

ZDAJ PA VPRAŠANJE. :szardi:
Naj sem francoz in si ta znesek nakažem, kar me res mika....ali pa naj rečem računovodkinji, da mi izstavi zahtevek za KAO PREPLAČAN DEL REGRESA in ji refundiram ta znesek.

Prosim za hitre odgovore, saj je nakazilo jutri. Milo rečeno bi mi ta denar zelo prav prišel, ampak kaj ko moramo biti pošteni....če se že gremo računovodstvo :sbolan: :sbolan: :sbolan:

Hvala, pa en sparjen pozdrav
lara
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a nina0 »

Bodite pošteni-čeprav jih je malo! Ali pa povejte drugemu delodajalcu mogoče vam bo zaradi poštenosti rad izplačal!

LP NINA
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Poštenje je nekaj, kar je najdracenejše, kar nam nihče ne more vzeti, lahko pa nas zato zlorabi.
Jaz bi šel k prvemu in drugemu delodajalcu. prvemu bi vrnil sorazmeren del. Kdo ve, kdaj se nam poštenje vrne. Meni je v tem primeru lepo pri srcu, pa čeprav se to dejansko nikoli ne povrne. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
laral
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a laral »

jAH, HVALA ZA NASVET .Sem upoštevala in znesek dobi delodajalec :roll:
Naj se gre solit.
lara
Odgovori