srs2006

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
natasa5
Začetnik
Začetnik
Kraj: celje

srs2006

Odgovor Napisal/-a natasa5 »

Ali ste se že lotili novega kontnega plana ali boste počakali do konca leta oz. kako ste se ga lotili? Jaz em že nekaj začela, pa se je ustavilo.
fiser
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenj Gradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a fiser »

Novi kontni plan je potrebno uporabljati s 01.01.2006 in ne vidim vzroka, da bi čakali na konec leta. Pregledati je potrebno še otvoritvene postavke in jih ustrezno prilagoditi novemu kontnemu planu.
Kar veselo na delo, konec leta bo aktualno vse kaj drugege.
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Jaz tudi tako mislim, naš programer pa pravi, da ima "uradne,zanesljive"informacije, da bo do konca kontni plan bistveno spremenjen, ker je trenutni skoraj neuporaben, tako da predlaga ,da počakamo z otvoritvijo in knjiženji do konca leta.Meni sew zdi to nesprejemljivo.
fiser
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Jaz se zmeraj oziram na tisto, kar je objavljeno v uradnem listu, takšne in drugačne zanesljive informacije iz časopisov in podobna sporočila niso veljavna.
Zahtevajte od programerja, da vam takoj uredi zadevo, drugače vam lahko mi svetujemo.
natasa5
Začetnik
Začetnik
Kraj: celje

Odgovor Napisal/-a natasa5 »

Ali mogoče veste kje lahko preberemo te "uradne" informacije, da bo kontni plan še spremenjen?
jeni
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a jeni »

Ali ste pri tem hitenju pomislili tudi na vpliv na davčno bilanco? Saj je glede vpliva nanjo še veliko nejasnosti s trenutno veljavno davčno zakonodajo. To je pa najpomembneje!

Saj problem ni spremenit zadeve, večji problem je potem popravljat za nazaj z ozirom na sprejete odločitve vrednotenja.

Me zanima še kakšen vaš komentar na to temo. :!:
fiser
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Menenje,
Eno so vrednotenja, drugo pa je kontni plan, če je govor o kontnem planu!

lp
jeni
Nov član
Nov član

Fiser!
Če ste si dobro ogledali kontni plan, je z ozirom na izbrano metodo vrednotenja tudi odvisno, na katere konte se knjiži (in nov pravilnik o računovodstvu,...), ampak pustimo to.

In kaj ste storili vi ali je še vse po starem???
fiser
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Ja zaenkrat nismo komplicirali, ker nimamo velikih zadev, tudi seminarju so nas usmerili zaenkrat tako.
jeni
Nov član
Nov član

No, če je pa tako, kot v mojem primeru,kjer imam ogromno naložb, ogromno osnovnih sredstev, vlaganja v tuj objekt, t.i. naložbene nepremičnine je pa res preklemansko dobro najprej pretuhtati, kaj vse pomeni v končnem poslovnem izidu. Lastnike zanima najbolj to in koliko davka bo potrebno plačat. Imam kontni plan z več kot 300 konti in si potem lahko predstavljaš..... :cry:
fiser
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Razumem, mi pa imamo samo male firme kot so s.p., d.o.o., društva, javne zavode, ki pa nimajo dobenih kompliciranih vlaganj oz. naložb.
Veliko dobre volje vam želimo --> ADIJO DOPUST :wink: :)
kolektiv:Fišer
Odgovori