Podaljšanje preiskusne dobe

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Podaljšanje preiskusne dobe

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Delodajalec po preteku preiskusnega roka določenega v pogodbi o zaposlitvi za nedoločen čas ni popolnoma prepričan da delavec ustreza in bi mu podaljšal preiskusno dobo še za 3 mesece. Delavec se s tem strina. A je to sploh dovoljeno? Če ja, kako to rešiti (aneks, nova pogodba...).
tajrin
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a tajrin »

Pozdravljena!

Žal nimam odgovora na vaše vprašanje, imam pa eno prošnjo.
Na kakšen način vi ocenjujete zaposlene za čas poskusne dobe? Mogoče imate kakšen splošen obrazec ali kaj podobnega, po čemer bi mogoče jaz našla kaj primernega zame?

Tajrin
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Žal vam ne morem pomagati. Ničesart takega nimamo v podjetju.
tajrin
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Hvala vseeno, Jam.

Mogoče kdo drugi na tem forumu bi imel kaj zame?

Hvala.

Tajrin
marea
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a marea »

Pozdravljeni,

Mi ponavadi napišemo to v obliki dopisa, kjer navedemo ugotovitve ter oceno za opravljeno poskusno delo; nimamo posebnega obrazca.

Lp
marea
teodora
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a teodora »

Sama sem v tej godlji; namreč junija se mi je iztekla 6-mes.poskusna doba, pa so mi šele 1 teden po izteku kao rekli, da bodo podaljšali poskusno dobo za 3 mes., preden dokončno obvelja pogodba za nedol.čas. Problem je v tem, da so vsi roki mimo in avtomatsko sem zaposlena za nedol.čas.

Paziti je treba, da imate nekoga, ki poda oceno in to imate nekje tudi napisano!!!
tajrin
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Marea, ali sem preveč tečna, če vas prosim, da bi mi posredovala kakšno kopijo tega dopisa, vsaj okvirno da vidim kako zgleda?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

teodora napisal/-a:Sama sem v tej godlji; namreč junija se mi je iztekla 6-mes.poskusna doba, pa so mi šele 1 teden po izteku kao rekli, da bodo podaljšali poskusno dobo za 3 mes., preden dokončno obvelja pogodba za nedol.čas. Problem je v tem, da so vsi roki mimo in avtomatsko sem zaposlena za nedol.čas.

Paziti je treba, da imate nekoga, ki poda oceno in to imate nekje tudi napisano!!!
Pri tem je treba biti zelo pazljiv. Tako moramo za stalno zaposliti dleavca, ki ni opravil poiskusne dobe uspešno :spomezik: .
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
marea
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Ponavadi to sestavimo približno tako:

OCENA POSKUSNEGA DELA

Zaposlenec je na poskusnem delu od ...... . V tem obdobju je bilo opaziti s strani zaposlenca zanimanje za delo. Delo je bilo v tem času izvedeno kvalitetno. Zaposlenec je osvojil delovne naloge, ki izhajajo iz pogodbe o zaposlitvi sklenjene dne..... Poskusno delo je ocenjeno pozitivno.

Ocenjevalec:

Sicer pa je potrebno poskusno delo in osebo, ki bo to ocenjevala določiti že v pogodbi o zaposlitvi, kot je navedla Teodora. Oceno pa je potrebno oddati delavcu in odgovornim v podjetju preden poteče poskusno delo.

Upam, da sem kaj pomagala.
marea
tajrin
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Hvala, hvala Marea. :lol: :spomezik:

Kaj pa glede samih kriterijev, po katerih se določa oz. se bo določalo uspešnost, s katerim se obvesti tudi delavca (na začetku DR)?
Mogoče imate tudi kaj od tega?
marea
Računovodski mojster
Računovodski mojster

To pa je po mojem mnenju vezano na posamezno delovno mesto za katero se sklepa delovno razmerje.
Ta določila opredelijo podjetja predvsem v svojih notranjih aktih oziroma pravilnikih in so zato različna glede na zahteve in pa seveda s pogodbo o zaposlitvi. Glavno je, da je delavec o vsem tem v naprej seznanjen in da je vse jasno določeno. To je le moje mnenje, naj me nekdo popravi prosim če se motim.

Lp
marea
Odgovori